কিছুমান লোকে ৰাতিপুৱাটো চাহৰ সৈতে আৰম্ভ কৰে, য’ত গাখীৰ চাহ আৰু গ্ৰীণ টি ৰ নাম প্ৰথমতে আহে। ওজন কমোৱাৰ ক্ষেত্ৰত বহু মানুহে গ্ৰীণ টি সেৱন কৰে। ওজন কমোৱাত গ্ৰীণ টি আটাইতকৈ উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়।
যদি এজন ব্যক্তিয়ে ফিটনেছৰ বিষয়ে চিন্তা কৰে বা ফিট থাকিবলৈ চেষ্টা কৰে, তেনেহ’লে তেওঁ গ্ৰীণ টি খায়। বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, গ্ৰীণ টি সেৱনে ছালৰ মানদণ্ড, বিপাক বৃদ্ধি কৰে আৰু ব্যক্তিজনক দীঘলীয়া সময়ৰ বাবে সক্ৰিয় কৰি ৰাখে।
যিদৰে সেউজীয়া চাহৰ লাভালাভ আছে, ইয়াৰ কিছুমান অসুবিধাও আছে।বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে খালী পেটত গ্ৰীণ টি খালে পেটৰ বিষ হ’ব পাৰে।
প্ৰকৃততে, গ্ৰীণ টিত টেনিন বুলি জনা জাত পলিফেনল থাকে যি পাকস্থলীত এচিডৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰে, যাৰ ফলত পেটৰ বিষ, জ্বলা-পোৰা বা কোষ্ঠকাঠিন্যৰ দৰে সমস্যাও হ’ব পাৰে।
গ্ৰীণ টি সদায় খোৱাৰ পিছত বা আহাৰৰ মাজত সেৱন কৰিব লাগে। কাৰণ গ্ৰীণ টিত কেফেইন পোৱা যায়, যি গেষ্ট্ৰিক ৰস পাতল কৰি পাকস্থলী ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিব পাৰে। ইয়াৰ অত্যাধিক ব্যৱহাৰৰ ফলত মূৰ ঘূৰোৱা, বমি হোৱাৰ দৰে সমস্যাও হ’ব পাৰে।