ভাৰতীয় পাকঘৰত পোৱা লং সোৱাদ আৰু সুগন্ধিৰ বাবে জনাজাত। এই লঙক ভাৰতীয় বহু ব্যঞ্জনত ব্যৱহাৰ কৰা হয়। লঙক ব্যঞ্জনৰ পৰা মিঠাইলৈকে সকলোতে ব্যৱহাৰ কৰা হয়, যিয়ে সোৱাদ আৰু অধিক বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।
খাদ্যৰ সোৱাদ বৃদ্ধি কৰাৰ উপৰিও, স্বাস্থ্যৰ বাবে বহুতো উপকাৰী হৈছে লং। কেৱল লঙেই নহয় ইয়াৰ পানীয়েও স্বাস্থ্যৰ বাবে আশ্চৰ্যকৰ কাম কৰিব পাৰে। শোৱাৰ পূৰ্বে লঙৰ পানী সেৱন কৰিলে, আৰু অধিক লাভালাভ লাভ কৰিব পাৰে।
বৃদ্ধি কৰে হজম প্ৰক্ৰিয়া- বহুলোকে ৰাতি পেট ফুলা আৰু গেছৰ দৰে হজমজনিত সমস্যাৰ সন্মুখীন হয়। যদি আপুনিও একে ধৰণৰ সমস্যাৰ দ্বাৰা অসুবিধাত পৰে।
তেন্তে লঙৰ পানী খালে হজমৰ সমস্যা বোৰ দূৰ কৰাত এক পৰিৱৰ্তনকাৰী হিচাপে কাম কৰিব পাৰে।ডায়েৰিয়া আৰু গেষ্ট্ৰিকৰ জ্বলা-পোৰাৰ লক্ষণবোৰ উপশম কৰাত লং উপযোগী। লঙে হজমত সহায় কৰে।
ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি – আপুনি সঘনাই অসুস্থ হয় নেকি? যদি হয়, ই দুৰ্বল ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাৰ লক্ষণ হ’ব পাৰে। আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ লঙৰ দৰে মচলাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিব পাৰে।
যিহেতু লঙত এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে, সেইবোৰৰ পানীয়ে ক্ষতিকাৰক সংক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ আপোনাৰ ক্ষমতা উন্নত কৰিব পাৰে। লঙৰ পানীয়ে আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত কাম কৰিব।
যকৃত বিষমুক্ত কৰে- লঙৰ পানী খোৱাটোৱে আপোনাৰ যকৃতক বিষমুক্ত কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। এক প্ৰতিবেদন অনুসৰি, লঙত পোৱা ইউজেনোলে যকৃতক ক্ষতিৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰিব পাৰে।
ইয়াৰ উপৰিও, ই প্ৰদাহ আৰু অক্সিডেটিভ চাপ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে, যি হৈছে যকৃতৰ ক্ষতিৰ মুখ্য কাৰণ। যদি আপুনি যকৃতৰ সমস্যাৰ সন্মুখীন হৈছে, শোৱাৰ আগতে লঙৰ পানী খাব।
(পৰামৰ্শ সহ এই সামগ্ৰীয়ে কেৱল সাধাৰণ তথ্য প্ৰদান কৰে। এইটো কোনো ধৰণে যোগ্য চিকিৎসা পৰামৰ্শৰ বিকল্প নহয়। অধিক তথ্যৰ বাবে সদায়ে বিশেষজ্ঞ বা আপোনাৰ চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব।)