ভাৰতীয় লোক আৰু চাহৰ মাজত এক গভীৰ সম্পৰ্ক আছে, ই হৈছে পানীৰ পিছত আটাইতকৈ বেছি খোৱা পানীয়। বহুলোকে ইয়াৰ অবিহনে জীয়াই থকাটো কঠিন বুলি অনুভৱ কৰে।
কিছুমান মানুহ ইয়াৰ প্ৰতি ইমান আসক্ত যে তেওঁলোকে চাহ অবিহনে বিচনা এৰিব নিবিচাৰে। যদিও চিকিৎসকসকলে সদায় সতৰ্ক কৰি দিয়ে যে অত্যাধিক চাহ সেৱন স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে, কিন্তু সকলোৱে ইয়াক গুৰুত্বসহকাৰে নলয়।
প্ৰায়ে দেখা যায় যে আমি সুদাকে চাহ সেৱন নকৰোঁ, আমি ইয়াৰ সৈতে কিছুমান জলপান বা খাদ্যৰ ৰেচিপিও যোগ দিওঁ, কিন্তু আপুনি জানে যে চাহৰ লগত কেতিয়াও ৩ টা বস্তু মিহলি কৰিব নালাগে।কাৰণ ই বহুতো ৰোগৰ মূল।
ইয়াক পান কৰি, বহুতো ৰোগে আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰিব পাৰে। এইবোৰক আয়ুৰ্বেদত ‘এণ্টি-ডায়েট’ বুলি গণ্য কৰা হয় যি আমাৰ শৰীৰত বিহৰ দৰে কাম কৰে।
চাহত কি মিহলি নকৰিব
গাখীৰ আৰু চেনী- যেতিয়ালৈকে ইয়াত গাখীৰ আৰু চেনী যোগ দিয়া নহয় তেতিয়ালৈকে চাহ স্বাস্থ্যকৰ, কিন্তু মানুহে এনে নকৰে।
গুড়- চাহত কেতিয়াও গুড় দিব নালাগে, ই বদহজম আৰু ডায়েবেটিচৰ আশংকা সৃষ্টি কৰে।
নিমখীয়া জলপান- চাহৰ সৈতে কেতিয়াও নিমখীয়া, চিংৰা বা চাট-পকোৰি নাখাব।
ইয়াৰ ফলত প্ৰকাৰ ১ৰ ডায়বেটিচ, ৰিউমেটইড আৰ্থ্ৰাইটিছ,চ’ৰিয়েটিক আৰ্থ্ৰাইটিছ, গ্ৰেভছৰ ৰোগ আদি হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে।
এই সমলটো কেৱল আপোনাক সজাগ কৰাৰ উদ্দেশ্যে লিখা হৈছে। স্বাস্থ্যৰ সম্পৰ্কিত যিকোনো তথ্যৰ বাবে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওঁক।