৪০ ৰ পিছত মহিলাসকলে অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে এইসমূহ খাদ্য
৪০ বছৰ বয়সৰ পিছত মহিলাৰ শৰীৰত বহু পৰিৱৰ্তন ঘটে। বয়স বঢ়াৰ লগে লগে বিপাকীয় ক্ৰিয়া স্বাভাৱিকতে লেহেমীয়া হয়।
জিৰণি লোৱাৰ সময়ত আপোনাৰ শৰীৰে কম কেলৰি শেষ কৰে, অৰ্থাৎ যদি আপোনাৰ খাদ্যাভ্যাসৰ কোনো পৰিৱৰ্তন নহয় তেন্তে আপোনাৰ ওজন বৃদ্ধি হোৱাৰ সম্ভাৱনা থাকে।
মাংসপেশীৰ ভৰ কমি যোৱা আৰু হৰম’নৰ পৰিবৰ্তন আদিৰ দৰে বিপাকীয় ক্ৰিয়া লেহেমীয়া হয়। এনে পৰিস্থিতিত ৪০ বছৰৰ পাছত মহিলাসকলে দৈনন্দিন খাদ্য তালিকাত ফলমূল, শাক-পাচলি, গোটা শস্য,ক্ষীণ প্ৰটিন আৰু স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বিৰে সমৃদ্ধ খাদ্যৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিব লাগে। ইয়াৰ ভিতৰত চৰ্বিযুক্ত মাছ, জামু, বাদাম আৰু গুটি আদি বস্তুও অন্তৰ্ভুক্ত।
এই খাদ্যসমূহে হাড়ৰ স্বাস্থ্য, হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য আৰু জ্ঞানমূলক স্বাস্থ্য উন্নত কৰে আৰু বয়স বৃদ্ধিৰ লগে লগে ওজন বৃদ্ধি আৰু মানসিক স্বাস্থ্যৰ পৰিৱৰ্তন নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
প্ৰতিটো বয়সতে প্ৰতিদিনে প্ৰচুৰ পৰিমাণে সেউজীয়া শাক-পাচলি খাব লাগে। কিন্তু বয়স বাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে দৈনন্দিন খাদ্যত শাক জাতীয় পাচলি বঢ়াব লাগে।
ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে কেলচিয়াম, মেগনেছিয়াম, ফ’লেট, ভিটামিন কে আদি থাকে, যিয়ে হাড়ৰ ঘনত্ব হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য আৰু স্মৃতিশক্তি উন্নত কৰাত সহায় কৰে।
ফলমূলত ভিটামিন, এন্টিঅক্সিডেন্ট, বিশেষকৈ ফ্লেভনয়ড প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে যিয়ে অক্সিডেটিভ ষ্ট্ৰেছৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ে আৰু দীৰ্ঘদিনীয়া ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰে।
এন্টিঅক্সিডেন্টে শৰীৰত ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ প্ৰভাৱ কমায়, যাৰ ফলত মহিলাৰ ছালখন মসৃণ আৰু উজ্জ্বল হৈ থাকে।
শৰীৰ সুস্থ কৰি ৰাখিবলৈ প্ৰটিনৰ অতি প্ৰয়োজন। সেয়েহে মহিলাসকলে বিশেষকৈ ৪০ বছৰৰ পিছত কণী, কুকুৰা, সৰিয়হ, পনিৰ, টোফু আৰু বাদাম আদি বস্তু প্ৰচুৰ পৰিমাণে গ্ৰহণ কৰিব লাগে।
লগতে পঢ়ক: নিশা বিচনালৈ যোৱাৰ পূৰ্বে মুখত লগাওক এলোভেৰা জেল; পাব আচৰিত ফলাফল