শৰীৰৰ কোনটো অংশৰ বাবে উপকাৰী কেশৰ?
ভিটামিন এ, ভিটামিন চি, ভিটামিন বি, পটাছিয়াম, মেংগানিজ, আইৰণ আৰু জিংক আদি ভাল পৰিমাণৰ পুষ্টিকৰ উপাদান কেশৰত পোৱা যায়।
বেছিভাগ মানুহেই ভাবে যে কেশৰ কেৱল খাদ্য আৰু পানীয়ত যোগ কৰাৰ বাবেহে ব্যৱহাৰ কৰা হয়। পুষ্টিকৰ উপাদানৰে সমৃদ্ধ কেশৰে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে সৰ্বাংগীন উপকাৰ প্ৰদান কৰিব পাৰে।
আপোনাৰ স্মৃতিশক্তি বৃদ্ধিত কেশৰ ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে।কেশৰত পোৱা উপাদানসমূহেও পাৰ্কিনছন ৰোগৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস কৰাত সহায়ক বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে।
গৰ্ভাৱস্থাতো মহিলাসকলক কেশৰ সেৱন কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয়।আন্ত্ৰিক স্বাস্থ্যৰ বাবেও কেশৰ উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়।অৱশ্যে ডায়েট প্লেনত কেশৰ অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ আগতে নিশ্চয় চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব লাগে।
আপুনি অনিদ্ৰাত ভুগিছে নেকি? যদি হয়, তেন্তে কেশৰ খোৱা আৰম্ভ কৰিব লাগে। কেশৰে মানসিক চাপ দূৰ কৰাৰ লগতে টোপনিৰ মান উন্নত কৰিব পাৰে।
ৰাতি শোৱলৈ যোৱাৰ পূৰ্বে গৰম বা কুহুমীয়া গাখীৰত কেশৰ মিহলাই খাব আৰু ইয়াৰ ইতিবাচক প্ৰভাৱ নিজে চাওক।
চকুৰ দৃষ্টিশক্তিৰ বাবেও কেশৰ অতি উপকাৰী বুলি বিবেচিত হয়। কেশৰত পোৱা উপাদানসমূহেও হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য শক্তিশালী বজাই ৰখাত ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে।
(এই লেখাত পৰামৰ্শ দিয়া টিপছবোৰ কেৱল সাধাৰণ তথ্যৰ বাবেহে।স্বাস্থ্যৰ বাবে কোনো ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক)
লগতে পঢ়ক: বহু জটিল ৰোগৰ বাবে অতি উত্তম কেঁচা বুট !