আপোনাৰ দাঁত হৈছে নেকি হালধীয়া?
এটা সুন্দৰ হাঁহিয়ে সকলোৰে ব্যক্তিত্ব বৃদ্ধি কৰে।কিন্তু যদি দাঁতবোৰ হালধীয়া হৈ পৰে তেন্তে মুখখন দেখাত কুৎসিত লাগে।কফি, চাহ, ধঁপাত, পান মছলা বা বেয়া খাদ্যাভ্যাসৰ বাবে দাঁতৰ ৰং সলনি কৰাটো এটা সাধাৰণ সমস্যা।
কিন্তু প্ৰাকৃতিক ঔষধৰ ভিতৰত হালধিক আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ বুলি ধৰা হয়।হালধিয়ে কেৱল দাঁতৰ পৰা হালধীয়া তৰপ আঁতৰোৱাত সহায় কৰাই নহয়, দাঁতৰ আলুও শক্তিশালী কৰে।
হালধিত এন্টিবেক্টেৰিয়েল আৰু এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণ পোৱা যায়, যিবোৰে প্ৰাকৃতিকভাৱে দাঁত বগা কৰাত সহায়ক আৰু দাঁতৰ সমস্যা দূৰ কৰাত সহায় কৰে।
হালধি আৰু নিমখ
আধা চামুচ হালধিত এচিকুট নিমখ মিহলাই লওক। এই পেষ্টটো দাঁতত লাহে লাহে ঘঁহিব লাগে। এই পেষ্টটোৱে দাঁতৰ ৰং আঁতৰাই সতেজতা প্ৰদান কৰাত সহায় কৰে
হালধি আৰু নাৰিকল তেল
আধা চামুচ হালধি ১ চামুচ নাৰিকল তেলত মিহলাই পেষ্ট বনাওক।ইয়াক টুথপেষ্টৰ দৰে দাঁতত ব্ৰাছ কৰক। ই তেল টানিব পৰা কাম কৰে আৰু দাঁতবোৰ মজবুত আৰু চিকচিকিয়া কৰে
কিন্তু সপ্তাহত এবাৰহে হালধি ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে। ইয়াক বেছিকৈ ঘঁহিলে আলুৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে। যদি আপোনাৰ দাঁত হালধীয়া বা গহ্বৰ থাকে, তেন্তে নিশ্চিতভাৱে দন্ত চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক।
(ইয়াত দিয়া পৰামৰ্শ সমূহ সাধাৰণ তথ্যৰ বাবেহে। যিকোনো ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক)
লগতে পঢ়ক: আপুনিও ভুল পদ্ধতিৰে খাইছে নেকি স্বাস্থ্যসন্মত খাদ্য? জানো আহক সেইবোৰ খোৱাৰ সঠিক উপায়