শৰীৰৰ বাবে কেঁচা পিঁয়াজৰ উপকাৰিতা
সাধাৰণতে মানুহে কেঁচা পিঁয়াজৰ উপকাৰিতাৰ কথা আওকাণ কৰে।কিন্তু পিয়াজঁ শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। পিয়াঁজ হৈছে এনে এক পাচলি, যাক সমগ্ৰ বিশ্বজুৰি ৰন্ধনৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰা হয় ৷
খাদ্য সামগ্ৰী হিচাপে পিয়াঁজ সুস্বাদু ব্যঞ্জন, আচাৰ তৈয়াৰ কৰিবলৈ, চছ বা চাটনিত সক্ৰিয় উপাদান হিচাপে কাম কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হয় ৷
বহুতেই আকৌ পিয়াঁজ কেঁচাকৈ খাইহে বেছি ভাল পায় ৷ অতীজৰে পৰা পিয়াঁজ বহু ৰোগৰ প্ৰতিকাৰ হিচাপেও ব্যৱহাৰ হৈ আহিছে ৷
কেঁচা পিঁয়াজ আয়ুৰ্বেদতো বহু পৰিমাণে ব্যৱহাৰ কৰা হয়।আপোনাৰ শৰীৰৰ লগতে ছাল আৰু চুলিৰ বাবেও ই অতি উপকাৰী। শৰীৰৰ বাবে ইয়াৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানো আহক।
পিয়াজে শৰীৰৰ শক্তি আৰু শক্তি বৃদ্ধি কৰে, মানসিক চাপ আৰু গাঁঠিৰ বিষ কমায়।ইয়াৰ নিয়মীয়া সেৱনে ভোক, হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰাৰ লগতে পুৰুষৰ শুক্ৰাণুৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি কৰে।
কেঁচা পিয়াঁজ খালে আমাৰ চকুৰ স্বাস্থ্য উন্নত হয় ৷ কিয়নো ই গ্লুটাথিয়ন উৎপাদন তৈয়াৰ কৰে ৷ ই এনে এক প্ৰকাৰৰ প্ৰ’টিন, যি মেকুলাৰ ডিজেনাৰেচন, ছানি আৰু গ্লুকোমা হোৱাৰ আশংকা হ্ৰাস কৰে ৷
কাণৰ বিষৰ বাবে সতেজ পিঁয়াজৰ ৰস উপকাৰী, ঘিউত পোৰা পিঁয়াজ কাহ, হাঁপানী আৰু চৰ্দিৰ বাবে উপকাৰী, আৰু সতেজ পিঁয়াজৰ ৰস নাকৰ পৰা ৰক্তক্ষৰণ বন্ধ কৰাতো সহায়ক। পিঁয়াজেও ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে বুলি বিবেচিত হয়।
কেঁচা পিয়াঁজত প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী গুণাগুণ থাকে ৷ সেয়েহে ইয়াক পোক-পতংগৰ কামোৰৰ ফলত হোৱা খজুৱতি আৰু ফুলা প্ৰশমিত কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি ৷
কেঁচা পিয়াঁজত থকা ছালফাৰে মূৰৰ ছালৰ সমস্যা আঁতৰ কৰাত সহায় কৰে ৷ কেঁচা পিয়াঁজৰ ৰসে উফিৰো চিকিৎসা কৰে ৷ ই উফিৰ বিকাশত সহায় কৰা বেক্টেৰিয়া ধ্বংস কৰে ৷
লগতে পঢ়ক: ১৫ মিনিটতে জিলিকি উঠিব মুখ; মাত্ৰ দৈৰ সৈতে মিহলাওক এইবিধ বস্তু