শীত কাল আহিছে আৰু দেশৰ বেছিভাগ ঠাইত হাড় কঁপোৱা জাৰ পৰা আৰম্ভ হৈছে।শীতৰ লগতে অহা ঠাণ্ডা বতাহজাকে মানুহক গৰম কাপোৰ পিন্ধিবলৈ বাধ্য কৰিছে আৰু বহুলোকে সন্ধিয়া পলমকৈ ঘৰৰ বাহিৰলৈ যোৱাটো এৰাই চলিছে।
যদি আপুনি অধিক ঠাণ্ডা অনুভৱ কৰা লোকসকলৰ মাজৰ এজন, তেনেহ’লে শৰীৰটো ভিতৰৰ পৰা গৰম কৰি ৰাখিবলৈ কিছুমান থলুৱা পদ্ধতি অতি কাৰ্যকৰী হ’ব পাৰে।
যদি আপুনি এই প্ৰতিকাৰবোৰ গ্ৰহণ কৰে, আপুনি কেৱল শৰীৰটো গৰম ৰখাই নহয়, বৰঞ্চ আপুনি স্বাস্থ্যৱান হৈও থাকিব পাৰে। গতিকে আপুনি কেনেদৰে শৰীৰটো ভিতৰৰ পৰা গৰম ৰাখিব পাৰিব তাৰ বিষয়ে জানো আহক।
হালধি আৰু গাখীৰ– এগিলাচ গৰম গাখীৰত আধা চামুচ হালধি দি খাওক। হালধিৰ প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী গুণাগুণ থাকে, যি শৰীৰক ভিতৰৰ পৰা গৰম ৰাখে আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী শক্তিশালী কৰে।
আদা আৰু মৌ– এক চামুচ সতেজ আদাৰ ৰস লওঁক আৰু ইয়াত আধা চামুচ মৌ মিহলি কৰি ইয়াক খাওক বা আদা চাহ বনাওক আৰু ইয়াক খাওক।আদাই শৰীৰত তাপ উৎপন্ন কৰে আৰু মৌৱে শৰীৰক শক্তি প্ৰদান কৰে। ই জ্বৰ-চৰ্দিৰ পৰাও সুৰক্ষা দিয়ে।
ঘিউ আৰু মৌ– এক চামুচ ঘিউ আৰু এক চামুচ মৌ মিহলি কৰক আৰু ৰাতিপুৱা খালী পেটত খাওক। ই শৰীৰক ভিতৰৰ পৰা গৰম কৰে আৰু হজম শক্তিশালী কৰে।
তিল আৰু গুড়–শীতকালত তিল আৰু গুড় খোৱাটো বিশেষভাৱে উপকাৰী। এই দুটা একেলগে খাব নতুবা আপুনি তিল আৰু গুড়ৰ লাড়ু খাব পাৰে। তিল আৰু গুড়ে শীতকালত শৰীৰ গৰম ৰাখে আৰু শক্তি প্ৰদান কৰে। গুড়ৰ দ্বাৰা তেজও পৰিষ্কাৰ কৰা হয়।
গৰম পানী আৰু নিমখ– শীতকালত গোটেই দিনটো গৰম পানী খোৱাৰ অভ্যাস কৰক। লগতে, মাজে মাজে ইয়াত এক চিমুটি নিমখ যোগ দিয়ক।ই শৰীৰক হাইড্ৰেটেড ৰাখে আৰু ঠাণ্ডাৰ পৰা সুৰক্ষা দিয়ে।
(এই বাতৰিটো কেৱল আপোনাক সজাগ কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে লিখা হৈছে । বাতৰিটো পঢ়ি নিশ্চিতভাৱে ইয়াক গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক ।)