সকলোৱে চিৰদিনৰ বাবে ডেকা আৰু ধুনীয়া দেখাব বিচাৰে কিন্তু সময় আৰু বয়স বৃদ্ধিয়ে আপোনাৰ মুখখন বৃদ্ধ যেন কৰাৰ লগতে ৰং হেৰুৱাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
আপুনি জানেনে যে আপোনাৰ ছালৰ সৌন্দৰ্য্যত পুষ্টিৰ অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা আছে আৰু কিছুমান ছুপাৰফুড আছে যিয়ে আপোনাৰ ছালখনক দীৰ্ঘদিনলৈ সৰু আৰু ধুনীয়া কৰি ৰাখিব পাৰে। এনে কিছুমান খাদ্যৰ আছে যিয়ে আপোনাৰ ছালখনক ডেকা কৰি ৰাখিব পাৰে।
ব্ৰকলি- ব্ৰকলি হৈছে ভিটামিন চিৰে সমৃদ্ধ ছুপাৰফুড।ইয়াত থকা পুষ্টিকৰ উপাদানসমূহে ছালখনক বলিৰেখাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰাৰ বাবে জনাজাত।
কলাজেন উৎপাদন বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰা এটা উপাদান হোৱাৰ লগতে, ব্ৰকলিত ভিটামিন চিও প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে যিয়ে আপোনাৰ ছালখনক UV ক্ষতিৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
ব্ৰকলিত ভিটামিন এ, জিংক আৰু ছালফ’ৰাফেন থাকে, যিয়ে বয়স বৃদ্ধি ত্বৰান্বিত কৰা ফ্ৰী ৰেডিকেল নিষ্ক্ৰিয় কৰে।
মাছ- মাছত বহুতো খনিজ পদাৰ্থ থাকে। ইয়াত থকা ফেটি এচিডে শৰীৰৰ প্ৰদাহ কমোৱাত সহায় কৰে।ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত ওমেগা ৩ প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে যিয়ে কলাজেন উৎপাদনত সহায় কৰে বুলি জনা যায়।
ইয়াত থকা উপাদানে ছালখন কোমল আৰু টান কৰি ৰখাত সহায় কৰে।যদি আপুনি নিৰামিষভোজী তেন্তে আপুনি চিয়াচিডচ আৰু আলসী চিডচ পৰা ওমেগা ৩ৰ প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰিব পাৰে।
বিলাহী- বিলাহীত লাইকোপিন নামৰ এন্টিঅক্সিডেন্ট প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে যিয়ে আপোনাৰ ছালখন মসৃণ আৰু কোমল কৰি ৰখাত সহায় কৰিব পাৰে।
ইয়াৰ লগতে এই কথা বিভিন্ন গৱেষণাত পোহৰলৈ আহিছে যে বিলাহীৱে কলাজেন বৃদ্ধি আৰু ছাল টান কৰি ৰখাতো সহায় কৰে।গতিকে ইয়াৰ সেৱনে আপোনাৰ বাবে অতি সহায়ক হ’ব পাৰে।