উন্নত স্বাস্থ্যৰ বাবে গাখীৰ খোৱাটো অতি উপকাৰী।ইয়াত যথেষ্ট পৰিমাণে কেলচিয়াম পোৱা যায় যি আমাৰ হাড় শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে।
ইয়াৰ বাহিৰেও, ইয়াত পোৱা প্ৰ’টিন আৰু ভিটামিন স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। কিন্তু আপুনি জানেনে যে স্বাস্থ্যকৰ গাখীৰৰ সৈতে কিছুমান বস্তু খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অত্যন্ত ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে? গাখীৰৰ সৈতে কি কি খাদ্য খোৱা পৰিহাৰ কৰিব লাগে জানো আহক।
টেঙাজাতীয় ফল—-
গাখীৰৰ সৈতে কেতিয়াও কমলা, নেমু , আনাৰস আদি খাদ্য খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে যথেষ্ঠ ক্ষতিকাৰক। টেঙাজাতীয় ফলত এচিড থাকে যি গাখীৰ সৈতে মিহলি হ’লে শৰীৰৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে।ইয়াৰ ফলত হজমৰ সমস্যা হ’ব পাৰে ।
দৈ—
গাখীৰ আৰু দৈ একেলগে খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে।
এনে কৰিলে গেছ, এচিডিটি আৰু বদহজমৰ সমস্যা হ’ব পাৰে।
নিমখ—
ভুলটো গাখীৰৰ সৈতে নিমখ খাব নালাগে। নিমখিয়া খাদ্য গাখীৰৰ সৈতে গ্ৰহণ কৰিলে ইনডাইজেছনৰ সমস্যা হ’ব পাৰে।
মাছ–
মাছৰ সৈতেও গাখীৰ সেৱন কৰাটো ক্ষতিকাৰক।