প্ৰ’টিনৰ অভাৱৰ বাবে, আপুনি দুৰ্বল আৰু ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিব পাৰে। সেয়েহে, আপোনাৰ আহাৰত প্ৰ’টিন সমৃদ্ধ ফল অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। ইয়াৰ বাবে আপুনি ডানিম খাব পাৰে। ডালিমত যথেষ্ট পৰিমাণৰ প্ৰ’টিন আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে।
শীতকালত এভাকাডোক আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। প্ৰ’টিনৰ উপৰিও, এভাকাডোত যথেষ্ট পৰিমাণৰ পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। দৈনিক সঠিক পৰিমাণৰ এভাকাডো খালে আপোনাৰ শৰীৰ গৰম হৈ থাকিব।
কলত যথেষ্ট পৰিমাণৰ প্ৰ’টিন থাকে। ৰাতিপুৱাৰ আহাৰত প্ৰ’টিন আৰু কাৰ্বোহাইড্ৰেট সমৃদ্ধ কল খোৱাটো আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। কলে আপোনাক গোটেই দিনটো উদ্যমী কৰি ৰখাত কাৰ্যকৰী প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে।
শীতকালত কিৱি খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে এক আশীৰ্বাদ হিচাপেও প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে।
কিৱিত যথেষ্ট পৰিমাণৰ প্ৰ’টিন আৰু ভিটামিন চি থাকে। শীতকালত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ কিৱি খোৱা উচিত।
দৈনিক আহাৰত মধুৰিআম অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। মধুৰিআম প্ৰ’টিন আৰু ফাইবাৰ সমৃদ্ধ। মধুৰিআমত যথেষ্ট পৰিমাণৰ ভিটামিন চি থাকে, যি আপোনাক চৰ্দিকে ধৰি বহুতো সমস্যাৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰাত কাৰ্যকৰী প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে।
(এই প্ৰবন্ধটো সাধাৰণ তথ্যৰ বাবে, অনুগ্ৰহ কৰি যিকোনো প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওঁক)