আমি আৰ্থ্ৰাইটিছ, চৰ্দি, কাহ, জ্বৰ, পেটৰ বিষ, ওকালি অহা, আৰু বদহজমৰ বাবে আদা আটাইতকৈ বেছি ব্যৱহাৰ কৰোঁ, কিন্তু আপুনি জানেনে যে পৃথিৱীৰ সকলো পেইনকিলাৰৰ ভিতৰত আদা হৈছে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ বিষ উপশমৰ বিকল্প?
ইয়াৰ কাৰণ হৈছে ইয়াত পোৱা আশ্চৰ্যজনক ফাইটোকেমিকেল। জিঞ্জাৰল আৰু শোগাওল হৈছে প্ৰাকৃতিক যৌগ যি আদাক বিশেষ কৰি তোলে।
মূৰৰ বিষ- যদি আপুনি ২০ গ্ৰাম আদা লৈ গুৰি কৰি তাৰ আধা কাপ ৰস ওলিয়াই খাওক। আৰু গুৰি কৰা আদাখিনি কপালত পেষ্টৰ দৰে প্ৰয়োগ কৰিলে, মুৰৰ বিষ নাইকিয়া হ’ব। মাইগ্ৰেইন-উপশমকাৰী ঔষধ ট্ৰিপ্টেনৰ প্ৰভাৱ আদাৰ দৰে একে।
আৰ্থ্ৰাইটিছ: আৰ্থ্ৰাইটিছত ভুগি থকা লোকসকলেও ইয়াৰ পৰা যথেষ্ট সকাহ পায়। আনকি হাই পাৱাৰ পেইনকিলাৰ নাখাই পাৰ্শ্বক্ৰিয়া অবিহনে আৰোগ্য হ’ব পাৰে।
আদাৰ ফাইটোকেমিকেলে গধুৰ পালিৰ ঔষধৰ ফলত হোৱা পাকস্থলীৰ ভিতৰৰ আৱৰণৰ ক্ষতি হ্ৰাস বা মেৰামতি কৰাত আশ্চৰ্যকৰ কাম কৰে।
চৰ্দি আৰু ফ্লুৰ বিৰুদ্ধে কাৰ্যকৰী:চৰ্দি আৰু ফ্লুত আদা খোৱাটো যথেষ্ট উপকাৰী। প্ৰথমতে, ই হাঁওফাঁওত উষ্ণতা সৃষ্টি কৰে আৰু দ্বিতীয়তে, ই হাঁওফাঁওত জমা হোৱা কফ গলোৱাত সহায় কৰে। এনেদৰে, ই চৰ্দি আৰু ফ্লুৰ বিৰুদ্ধে কাৰ্যকৰীভাৱে কাম কৰে।
মধুমেহত উপৰাকী- যিসকলৰ ডায়েবেটিচ বা হৃদৰোগ আছে, তেওঁলোকৰ বাবে আদা খোৱাটো যথেষ্ট উপকাৰী। দৰাচলতে, ই ৰক্ত শৰ্কৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে আৰু হৃদযন্ত্ৰৰ নলীবোৰ স্বাস্থ্যৱান ৰাখে, যি ডায়েবেটিচ আৰু হৃদৰোগ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে।
(এই প্ৰবন্ধটো সাধাৰণ তথ্যৰ বাবে, অনুগ্ৰহ কৰি যিকোনো প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওঁক)