আপুনিও ভুল পদ্ধতিৰে খাইছে নেকি স্বাস্থ্যসন্মত খাদ্য?
আমি প্ৰতিদিনে বহুতো স্বাস্থ্যকৰ বস্তু খাওঁ, যেনে চিয়া চিডছ, বুটমাহ, কচু, আলমণ্ড বা ওটচ।কিন্তু আপুনি জানেনে যে যদি এই স্বাস্থ্যকৰ খাদ্যবোৰ ভুল ধৰণে খোৱা হয় তেন্তে এইবোৰে উপকাৰতকৈ বেছি ক্ষতি কৰিব পাৰে আৰু শৰীৰে ইয়াৰ পৰা প্ৰয়োজনীয় পুষ্টিও লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাই?
এনে পৰিস্থিতিত যদি আপুনি খাই থকা স্বাস্থ্যকৰ খাদ্যৰ সম্পূৰ্ণ সুফল লাভ কৰিব বিচাৰে আৰু সহজে হজম হ’লেও খাবলৈ সঠিক উপায় জনা উচিত।
চিয়া চিডছ- চিয়া চিডছ বহুত স্বাস্থ্যকৰ যদিও কেতিয়াও ইয়াক শুকানকৈ খোৱাৰ ভুল নকৰিব।এনে কৰিলে পেট ফুলা বা শ্বাসৰুদ্ধ হ’ব পাৰে।
গতিকে চিয়া চিডছ পানী বা গাখীৰত কমেও ২০–৩০ মিনিট তিয়াই থোৱাৰ পিছত সদায় খাব লাগে।ইয়াৰ ফলত ই সহজে হজম হয় আৰু শৰীৰে অধিক পুষ্টি লাভ কৰে।
বাদাম-খালী পেটত কেঁচা আলমণ্ড খালে বদহজম হ’ব পাৰে।লগতে এইবোৰে পুষ্টিকৰ পদাৰ্থবোৰ সঠিকভাৱে হজম হোৱাত বাধা দিব পাৰে।
আলমণ্ড ৰাতি তিয়াই বাকলি গুচাই খোৱাটো ভাল।ইয়াৰ ফলত বাদামত থকা টেনিন আৰু ফাইটিক এচিড আঁতৰাই পেলোৱা হয় যিয়ে পুষ্টিকৰ পদাৰ্থবোৰ শোষণ কৰিবলৈ নিদিয়ে।
ব্ৰকলী- ব্ৰকলী বেছিকৈ উতলাই বা মাইক্ৰৱেভত ৰান্ধিলে ঠিক নহয়,ইয়াৰ ফলত ব্ৰকলীত থকা পুষ্টি আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট হ্ৰাস পায়।
ইয়াক ভাপত দি খালে ভাল।ইয়াৰ ফলত ব্ৰকলীত থকা ছালফ’ৰাফেন (কেন্সাৰ প্ৰতিৰোধী যৌগ) অক্ষত অৱস্থাত থাকে আৰু লগতে পাচনত কোনো সমস্যাৰ সৃষ্টি নহয়।
লগতে পঢ়ক: না জিম, না ডায়েট এইদৰেই নোহোৱা হ’ব ৪০ কিলোগ্ৰামতকৈ অধিক ওজন…