ইউৰিক এচিডৰ সমস্যা অতি বিপদজনক । ইয়াৰ ফলত শৰীৰত গাঁঠিৰ বিষৰ সমস্যা দিনক দিনে বাঢ়ি যায়। ইউৰিক এচিড হৈছে শৰীৰত উৎপন্ন হোৱা বিষাক্ত পদাৰ্থ। শৰীৰত ইউৰিক এচিডৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি হ’লে গাঁঠিৰ বিষ হোৱাৰ লগতে ফুলি উঠে।
এই সমস্যা থকা লোকসকলে খোৱা-বোৱাৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট সাৱধানতা অৱলম্বন কৰিব লাগে। তেজত ইউৰিক এচিড খুব কম পৰিমাণে থাকে। দেহত মৃত কোষ আৰু খ্যাদ্যৰ উপাদানত থকা পিউৰিন নামৰ পদাৰ্থৰ পৰা ইউৰিক এচিড উৎপন্ন হয়। শৰীৰত ইউৰিক এচিডৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি হ’লে আৰ্থ্ৰাইটিছ ৰোগ হ’ব পাৰে।
উচ্চ ইউৰিক এচিড থকা লোকসকলে পিউৰিন সমৃদ্ধ খাদ্য যেনে দালি, ৰাজমাহ, চজিনা, পনিৰ, সুৰা আৰু বাহিৰৰ খাদ্য পৰিহাৰ কৰিব লাগে।যেতিয়া আমাৰ শৰীৰত ইউৰিক এচিডৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে, আমি আৰ্থ্ৰাইটিছ ৰোগৰ ভুক্তভোগী হওঁ। এইটো তেতিয়া হয় যেতিয়া বিষাক্ত পদাৰ্থটো শৰীৰৰ পৰা ওলাই নাহে আৰু ই ভিতৰলৈ থাকে। ই শৰীৰত ইউৰিকৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰে। ইউৰিক এচিড থকা লোকসকলে কি কি খাদ্য পৰিহাৰ কৰিব লাগে জানো আহক-
প্ৰ’টিন খাদ্য পৰিহাৰ কৰিব– বিশেষকৈ দেখা যায়, প্ৰ’টিন সমৃদ্ধ খাদ্য সকলোৰে বাবে উপযোগী। কিন্তু কিছুমান ৰোগ আছে য’ত প্ৰ’টিনৰ দৰে খাদ্য ত্যাগ কৰিব লাগিব। ইউৰিক এচিড থকা ৰোগীৰ বাবে প্ৰ’টিন সমৃদ্ধ খাদ্য ক্ষতিকাৰক বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। উদাহৰণ স্বৰূপে, গাখীৰ, দৈ, ৰাজমা, সেউজীয়া মটৰ, পালেং শাক, মচুৰ দাইল আদি খোৱা পৰিহাৰ কৰিব। কিয়নো প্ৰ’টিন খাদ্যত প্ৰায় ১০০ ৰ পৰা ২০০ গ্ৰাম প্ৰুৰিন থাকে।
উচ্চ চেনী পানীয়– উচ্চ-চেনী যুক্ত খাদ্য, পেকেজিং পানীয়, চডা ইত্যাদি ইউৰিক এচিড থকা লোক সকলে পৰিহাৰ কৰিব লাগে। এই সকলোবোৰ বস্তু যিমানে নিজৰ পৰা আঁতৰাই ৰাখিব, সিমানেই আপোনাৰ বাবে ভাল। কিয়নো এই পদাৰ্থবোৰে শৰীৰত ইউৰিকৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰে, যি আপোনাৰ সমস্যা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে, সেয়েহে সেইবোৰ পৰিহাৰ কৰি থাকিব।
ব্ৰকলি আৰু ফুলকবি পৰিহাৰ কৰিব– ইউৰিক এচিডত ভুগি থকা লোকসকলে ফুলকবি, বন্ধাকবি, কাঠফুলা খাব নালাগে। কিয়নো ইয়াত কেলচিয়ামৰ পৰিমাণ অতি বেছি, সেয়েহে এই বস্তুবোৰ পৰিহাৰ কৰিব লাগে।
(এই বাতৰিটো কেৱল আপোনাক সজাগ কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে লিখা হৈছে । বাতৰিটো পঢ়ি নিশ্চিতভাৱে ইয়াক গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক ।)