লাহে লাহে বতৰ সলনি হবলৈ লৈছে আৰু ঠাণ্ডা আৰম্ভ হৈছে।পৰিৱৰ্তনশীল বতৰৰ বাবে, বহুলোকৰ চৰ্দি কাহ হ’বলৈ ধৰিছে।যদি আপুনি কাহৰ সমস্যাৰ সন্মুখীন হৈছে, তেন্তে ইয়াক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ আপুনি হালধি আৰু মৌৰ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।এণ্টিবায়টিক গুণাগুণেৰে সমৃদ্ধ হালধি আৰু মৌ ডিঙিৰ বিষৰ পৰা সাধাৰণ চৰ্দি উপশম কৰাত অতি উপকাৰী। কেনেদৰে ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰে জানো আহক—
মৌ আৰু হালধি দুয়োটাই স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। সেইবোৰ সেৱন কৰি, ডিঙিৰ সংক্ৰমণ, চৰ্দি আৰু মুখৰ আলচাৰ আৰোগ্য কৰিব পাৰি। মৌ ত বেক্টেৰিয়া-প্ৰতিৰোধী গুণাগুণ থাকে যি ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে আৰু লগতে ডিঙিৰ বিষৰ সমস্যাৰ পৰা সকাহ দিয়ে।ইয়াত থকা এণ্টি-অক্সিডেণ্টবোৰে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাৰ লগতে চৰ্দি কাহ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।
কেনেকৈ কৰিব ব্যৱহাৰ—
এটা ডাঙৰ গিলাচ পানীত ২ চামুচ মৌ আৰু ৩ চামুচ হালধি গৰম কৰক আৰু ভালদৰে উতলাওক।যেতিয়া ই আধা হয়, তাক চেকি লওক আৰু সংৰক্ষণ কৰক।এই মিশ্ৰণটো দিনত দুবাৰকৈ সেৱন কৰক। ই আপোনাক চৰ্দি আৰু কাহত সকাহ দিব।
(এই বাতৰিটো কেৱল আপোনাক সজাগ কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে লিখা হৈছে । বাতৰিটো পঢ়ি নিশ্চিতভাৱে ইয়াক গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক ।)