আমাৰ শৰীৰৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ অঙ্গবোৰৰ ভিতৰত এটা হৈছে যকৃত। ই হজম, বিপাক, বিষমুক্তকৰণত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে।
কিন্তু পৃথিৱীৰ জনসংখ্যাৰ প্ৰায় ২৫% লোক যকৃতৰ ৰোগ যেনে হেপাটাইটিছ, চিৰোচিছ, ফেটী লিভাৰত ভুগি আছে। ফেটী লিভাৰত আক্ৰান্ত হৈ থকা ৰোগীৰ ক্ষেত্ৰত, যকৃতত চৰ্বি জমা হয় আৰু তাৰ পিছত যকৃতৰ কাৰ্যক্ষমতা লেহেমীয়া কৰে।
অত্যাধিক তেলেতীয়া, ফ্ৰুক্টোজ আৰু কেলৰি সমৃদ্ধ খাদ্য সেৱন হৈছে চৰ্বিযুক্ত যকৃতৰ এক মুখ্য কাৰণ। এনে পৰিস্থিতিত, ইয়াক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ আহাৰ সলনি কৰিব লাগিব।
কিয়নো যদি যকৃতৰ ৰোগ সময়মতে চিনাক্ত নহয়, ই মাৰাত্মকও হ’ব পাৰে। এনে পৰিস্থিতিত, আপুনি এই পাচলিবোৰ খাই চৰ্বিযুক্ত যকৃত নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰে।
পালেং শাকৰ ৰস: পালেং শাকৰ ৰসে যকৃতত জমা হোৱা চৰ্বি গলোৱাত সহায় কৰে। ই যকৃতৰ কাৰ্যক্ষমতা ত্বৰান্বিত কৰে। প্ৰকৃততে, পালেং শাকৰ ৰস যকৃতৰ কোষবোৰলৈ যায় আৰু ইয়াক বাহিৰলৈ উলিয়াই দিয়ে।
তাৰ পিছত ইয়াৰ উষ্ণতাই চৰ্বিৰ লিপিড গলোৱাত সহায় কৰে। এনেদৰে, ই যকৃতৰ বাবে ডিটক্সিফাইং এজেণ্ট হিচাপে কাম কৰে। এই ৰস পাকস্থলীৰ বাবেও যথেষ্ট উপকাৰী। কোষ্ঠকাঠিন্য আৰু অন্ত্ৰৰ সমস্যা হ্ৰাস কৰাতো ই সহায়ক।
নেমুৰ ৰস: নেমুৰ ৰস যকৃতক ডিটক্স কৰিবলৈ আৰু ইয়াৰ কাৰ্যপ্ৰণালী উন্নত কৰাৰ এক উৎকৃষ্ট উপায়। নেমুজাতীয় ফলবোৰত এণ্টিঅক্সিডেণ্ট আৰু ভিটামিন চি সমৃদ্ধ, যি স্বাস্থ্যৱান যকৃতৰ বাবে অত্যাৱশ্যকীয়। নেমুৰ ৰসে হজম বৃদ্ধি কৰাত আৰু প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।
গাজৰৰ ৰস: গাজৰত বিটা-কেৰোটিন থাকে, যি শৰীৰত ভিটামিন এ লৈ যায়। যকৃতৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভিটামিন এ অত্যাৱশ্যকীয়, কিয়নো ই যকৃতক ক্ষতিৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰাত সহায় কৰে। গাজৰৰ ৰসে হজম আৰু বিষমুক্তকৰণ উন্নত কৰাত সহায় কৰে।
(এই বাতৰিটো কেৱল আপোনাক সজাগ কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে লিখা হৈছে । বাতৰিটো পঢ়ি নিশ্চিতভাৱে ইয়াক গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক ।)