তেজৰ অভাৱ অৰ্থাৎ কম হিম’গ্লোবিনৰ ফলত শৰীৰত বহুতো ৰোগ হ’ব পাৰে। হিম’গ্লোবিন হ্ৰাস পালে লোহিত ৰক্ত কণিকা হ্ৰাস হোৱাৰ আৰম্ভ হয়, যিয়ে শৰীৰত তেজৰ পৰিমাণ হ্ৰাস কৰে।দীৰ্ঘদিন ধৰি এনে হোৱাৰ ফলত, ভাগৰ, দুৰ্বলতা, শৰীৰত শক্তিৰ অভাৱ অনুভৱ হয়।
আয়ৰণ সমৃদ্ধ বস্তু খাই তেজৰ কমি দূৰ কৰিব পাৰে। দেহত তেজ কমি দূৰ কৰিবলৈ কিচমিচ খোৱাটো অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। তেজৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰিবলৈ কেনেদৰে কিচমিচ গ্ৰহণ কৰিব লাগে জানো আহক-
তেজৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰিবলৈ কেনেদৰে খাব লাগে কিচমিচ
শৰীৰত তেজ বৃদ্ধি কৰিবলৈ, হিম’গ্লোবিন বৃদ্ধি কৰিবলৈ আৰু আয়ৰণৰ অভাৱ পূৰণ কৰিবলৈ, কিচমিচ তিয়াই খাব লাগে। তিয়াই থোৱা কিচমিচ খালে আয়ৰণৰ অভাৱ দূৰ হয়।
ই পটাছিয়াম, কেলচিয়াম, মেগনেছিয়াম আৰু ফাইবাৰ প্ৰদান কৰে। দৈনিক কিচমিচ খাই ৰক্তহীনতাৰ দৰে ৰোগ নিৰাময় কৰিব পাৰি।
ইয়াৰ বাবে, প্ৰায় ২০-২৫ টা কিচমিচ ধুই ১ কাপ পৰিষ্কাৰ পানীত তিয়াই ৰাখিব।ৰাতিপুৱা প্ৰথমে কিচমিচ তিয়াই থোৱা পানীখিনি সেৱন কৰিব লাগে। তাৰ পিছত, তিয়াই থোৱা কিচমিচবোৰ চোবাওক খাওক।
তিয়াই থোৱা কিচমিচৰ উপকাৰীতা
তিয়াই থোৱা কিচমিচ খালে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি হয়। ইয়াৰ দ্বাৰা, ঋতুগত ৰোগবোৰ দূৰ কৰিব পাৰি।
দৈনিক তিয়াই থোৱা কিচমিচ খালে যথেষ্ট ফাইবাৰ পোৱা যায়।যি কোষ্ঠকাঠিন্য আৰু হজমৰ সমস্যা নাইকিয়া কৰে।
কিচমিচক কেলচিয়ামৰ এক ভাল উৎস বুলি গণ্য কৰা হয়। ই হাড় আৰু দাঁত শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে।
যিসকল লোকৰ মুখৰ পৰা দুৰ্গন্ধ আহে তেওঁলোকেও দৈনিক তিয়াই থোৱা কিচমিচ খাব লাগে।
উচ্চ ৰক্তচাপ আৰু উচ্চ ৰক্তচাপ থকা ৰোগীসকলে দৈনিক তিয়াই থোৱা কিচমিচ গ্ৰহণ কৰিব লাগে, ই অতি উপকাৰী।
(এই প্ৰবন্ধটো সাধাৰণ তথ্যৰ বাবে, অনুগ্ৰহ কৰি যিকোনো প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওঁক)