শীতকালত আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বিশেষ যত্ন লোৱাৰ প্ৰয়োজন আছে । কিয়নো ঠাণ্ডাৰ ফলত আমাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা প্ৰত্যক্ষভাৱে প্ৰভাৱিত হয় । বিশেষকৈ নিশা পলমকৈ কিছুমান বস্তু খালে চৰ্দি আৰু কাহৰ সমস্যা বৃদ্ধি হ’ব পাৰে । বিশেষজ্ঞৰ মতে আমি শীতকালৰ নিশা কোন ৫ টা বস্তু খোৱা পৰিহাৰ কৰা উচিত জানক ।
ঠাণ্ডা বা ফ্ৰীজত ৰখা বস্তু-
শীতকালত ঠাণ্ডা বা ফ্ৰীজত ৰখা বস্তু যেনে ঠাণ্ডা পানীয়, আইচক্ৰীম, বা ঠাণ্ডা গাখীৰ ৰাতি সেৱন কৰিব নালাগে । এইবোৰে ডিঙি ঠাণ্ডা কৰে, যাৰ ফলত ডিঙিৰ বিষ, কাহ আৰু চৰ্দি হোৱাৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায় ।
টেঙা ফল-
কমলা, নেমু আৰু অন্যান্য ছাইট্ৰাছ ফলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চি থাকে যদিও শীতকালীন নিশা খালে ডিঙিত বিষ হয় আৰু শ্লেষ্মা বৃদ্ধি পায় । এইবোৰ ঠাণ্ডা প্ৰকৃতিৰ, যাৰ ফলত ঠাণ্ডাৰ প্ৰভাৱ আৰু অধিক তীব্ৰতৰ হ’ব পাৰে ।
ভজা খাদ্য-
ৰাতি চিংৰা, কচুৰি বা আন ভজা খাদ্য খালে পাচনতন্ত্ৰৰ গতি লেহেমীয়া হয়, যাৰ ফলত কোষ্ঠকাঠিন্য, বদহজম, গেছ বা আন যিকোনো পেটৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি হয় ।
দুগ্ধজাত সামগ্ৰী-
গাখীৰ, দৈ, পনীৰৰ দৰে দুগ্ধজাত সামগ্ৰী স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয় যদিও শীতকালত ৰাতি সেৱন কৰিলে কফ হয় । এইবোৰৰ ফলত ডিঙিত বন্ধ হৈ কাহ হ’ব পাৰে ।
মচলাযুক্ত খাদ্য-
শীতকালত আমি প্ৰায়ে বিয়া আৰু পাৰ্টিত অত্যধিক মচলাযুক্ত খাদ্য খাওঁ, কিন্তু বেছিকৈ মচলাযুক্ত খাদ্য খালে ডিঙিৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে আৰু এচিডিটি বৃদ্ধি পাব পাৰে । ইয়াৰ ফলত কাহ আৰু ডিঙিৰ সমস্যা হ’ব পাৰে ।