শীতৰ দিনত কমলা হৈছে স্বাস্থ্যৰ বাবে এক সুস্বাদু আৰু উপকাৰী ফল। ই কেৱল সতেজতা আৰু সোৱাদৰে সমৃদ্ধ নহয়, স্বাস্থ্যৰ বাবেও বহু উপকাৰি কমালা ।
কমলা ভিটামিন চি ৰে সমৃদ্ধ, যি ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী শক্তিশালী কৰে আৰু লগতে স্বাস্থ্যত লাভালাভ প্ৰদান কৰে। আমি প্ৰায়ে কল, আপেল আৰু ডালিমৰ বাহিৰে আন ফলত গুৰুত্ব নিদিও, কিন্তু কমলাও এক অত্যন্ত পুষ্টিকৰ ফল।ঠাণ্ডা বতৰত কমলা খোৱাটোৱে কেনেদৰে প্ৰচুৰ লাভালাভ প্ৰদান কৰিব পাৰে জানো আহক
ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী শক্তিশালী কৰে: কমলাত থকা ভিটামিন চি-য়ে শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে, যি ঠাণ্ডা বতৰত হোৱা চৰ্দি, কাহ আৰু জ্বৰৰ দৰে সমস্যা প্ৰতিহত কৰে।
ছাল উজ্জ্বল কৰক: ভিটামিন চি আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্ট সমৃদ্ধ, কমলা ৰঙে ছালৰ যত্নত সহায় কৰে। ই ছালত কোলাজেন প্ৰচাৰ কৰে, যি ছালখন সৰু আৰু উজ্জ্বল কৰি ৰাখে।
হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে উপকাৰী:কমলাত পটাছিয়াম আৰু ফাইবাৰ থাকে, যি ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত আৰু হৃদৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস কৰাত সহায়ক।