আমি নিজকে স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰখাৰ প্ৰচেষ্টাত স্বাস্থ্যকৰ বস্তু খাবলৈ আৰু পান কৰিবলৈ চেষ্টা কৰোঁ। সকলোৱে সদায় স্বাস্থ্যৱান হ’ব বিচাৰে আৰু ৰোগৰ পৰা মুক্ত থাকিব বিচাৰে।
কিন্তু, আপুনি জানেনে যে আমাৰ পাকঘৰত কিছুমান এনে বস্তু আছে যি খালে অলৌকিক লাভালাভ প্ৰদান কৰিব পাৰে।তেনে এটা প্ৰতিকাৰ হ’ল ঘিউৰ সৈতে গৰম গাখীৰ খোৱা।
গৰম গাখীৰ আৰু ঘিউৰ সংমিশ্ৰণ আমাৰ ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰ।ই কেৱল সুস্বাদু নহয়, কিন্তু ইয়াৰ বহুতো স্বাস্থ্য উপকাৰিতাও আছে।
আধা চামুচ ঘিউ গৰম গাখীৰ মিহলি কৰি খালে আপোনাক বিভিন্ন সুবিধা প্ৰদান কৰিব পাৰে যিবোৰ আপুনি কেতিয়াও ভবা নাছিল।
হজম শক্তি হয় উন্নত- ঘিউত বুটাইৰিক এচিড থাকে, যি হজম উন্নত কৰাত সহায় কৰে। ই পাকস্থলীত ভাল বেক্টেৰিয়াৰ বিকাশত সহায় কৰে আৰু কোষ্ঠকাঠিন্যৰ পৰা সকাহ দিয়ে। গৰম গাখীৰে পাচন এনজাইম উদ্দীপিত কৰে, যাৰ ফলত খাদ্য হজম কৰিবলৈ সহজ হয়।
ভাল টোপনি- গৰম গাখীৰত ট্ৰিপ্টোফেন থাকে, যি হৈছে এক এমিনো এচিড যি টোপনি বৃদ্ধি কৰে। ঘিউত শান্ত কৰিব পৰা গুণাগুণ আছে যি চাপ আৰু উদ্বেগ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। ৰাতি শুবলৈ যোৱাৰ আগতে গৰম গাখীৰত ঘিউ দি খালে আপোনাৰ গভীৰ আৰু আৰামদায়ক টোপনি আহিব।
হাড় শক্তিশালী হয়- গাখীৰ হৈছে কেলচিয়ামৰ এক ভাল উৎস, যি হাড় শক্তিশালী কৰাৰ বাবে প্ৰয়োজনীয়। ঘিউত ভিটামিন কে২ থাকে, যি হাড়লৈ কেলচিয়াম প্ৰদান কৰাত সহায় কৰে। নিয়মীয়াকৈ গৰম গাখীৰত ঘিউ দি খালে হাড়ৰ ঘনত্ব বৃদ্ধি হয় আৰু অষ্টিওপোৰোচিছৰ আশংকা হ্ৰাস হয়।
স্বাস্থ্যৱান ছাল- ঘিউত এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে যি ছালক মুক্ত ৰেডিকেলৰ দ্বাৰা হোৱা ক্ষতিৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰে। ই ছালক হাইড্ৰেট আৰু ময়েশ্চাৰাইজ কৰাত সহায় কৰে, ই ছালকোমল আৰু উজ্জ্বল কৰি তোলে। গৰম গাখীৰত ঘিউ দি খালে ছাল উন্নত কৰে আৰু বলিৰেখা হ্ৰাস কৰে।