শীতকালত, প্ৰায়ে মানুহে শুকান আৰু নিষ্প্ৰাণ ছালৰ সমস্যাৰ সৈতে যুঁজ দিয়ে। ছালত শুষ্কতা কেৱল বতৰৰ বাবেই নহয়, শৰীৰত কিছুমান অত্যাৱশ্যকীয় পুষ্টিৰ অভাৱৰ ফলতো হ’ব পাৰে।
বিশেষকৈ, ভিটামিন ই আৰু ভিটামিন এ-ৰ অভাৱৰ ফলত ছাল শুকান আৰু খহটা হয়। এই ভিটামিনৰ অভাৱৰ ফলত কেৱল ছালৰ আৰ্দ্ৰতা হেৰুৱাই নহয়, অকাল বয়সবৃদ্ধিৰ লক্ষণো দেখা যায়।
এনে ক্ষেত্ৰত আহাৰৰ তালিকাত এনে কিছুমান খাদ্যৰ প্ৰয়োজন হয় যি সকলোবোৰ পুষ্টিৰে সমৃদ্ধ। সেই খাদ্যৰ বিষয়ে জানো আহক।
আখৰোট আৰু বাদামত ভিটামিন ই ৰে সমৃদ্ধ। দৈনিক এমুঠি বাদাম খালে ছালক অত্যাৱশ্যকীয় পুষ্টি প্ৰদান কৰে, ইয়াক স্বাস্থ্যকৰ আৰু কোমল কৰি ৰাখে।
গাজৰ হৈছে ভিটামিন এ-ৰ এক উৎকৃষ্ট উৎস। গাজৰক চালাড, ৰস বা পাচলি হিচাপে আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰক।গাজৰে ছালখন হাইড্ৰেটেড ৰখাত সহায় কৰে।
এভাকাডোত ভিটামিন ই আৰু স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি থাকে, যি ছালক আৰ্দ্ৰতা প্ৰদান কৰে আৰু শুষ্কতাৰ সৈতে যুঁজ দিয়ে।
সেউজীয়া শাক যেনে পালেং শাকভিটামিন এ আৰু ভিটামিন ই ৰে সমৃদ্ধ। এইবোৰে ছালক পুষ্টি প্ৰদান কৰাত আৰু আৰ্দ্ৰতা বজাই ৰখাত সহায় কৰে।
ভিটামিন ই-য়ে এণ্টিঅক্সিডেণ্ট হিচাপে কাম কৰে, ছালক মুক্ত ৰেডিকেলৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰে আৰু ইয়াক পুষ্টি প্ৰদান কৰে। তাত, ভিটামিন এ-য়ে ছালৰ আৰ্দ্ৰতা বজাই ৰখাত সহায় কৰে আৰু নতুন কোষ উৎপাদনত সহায় কৰে। এই ভিটামিনৰ অভাৱৰ ফলত ছালখন শুকান, নিষ্প্ৰাণ আৰু ফ্লেকি হ’ব পাৰে।
(এই বাতৰিটো কেৱল আপোনাক সজাগ কৰাৰ উদ্দেশ্যে লিখা হৈছে। ইয়াত সাধাৰণ তথ্য ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে। স্বাস্থ্যৰ সৈতে সম্পৰ্কিত যিকোনো তথ্য গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব)