দীঘল ডাঠ ,ঢৌ খেলা চুলি সকলোৱে ভাল পায়। চুলিয়ে আমাৰ সৌন্দৰ্য বঢ়াবলৈ কাম কৰে। কিন্তু আজিৰ সময়ত, চুলিৰ সৈতে সম্পৰ্কিত সমস্যা যথেষ্ট দেখা যায়।
যদি আপুনি চুলি দীঘল কৰিব বিচাৰে, তেনেহলে আমলখি ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। আমলখি হৈছে এক চুপাৰফুড যাক সোৱাদ, স্বাস্থ্য আৰু সৌন্দৰ্য বৃদ্ধি কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
আমলখিক আয়ুৰ্বেদত এক শক্তিশালী ঔষধ বুলি গণ্য কৰা হয়। আমলখিক চুলিৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। ইয়াত ভিটামিন চি, এণ্টিঅক্সিডেণ্ট আৰু অন্যান্য পুষ্টি থাকে, যি চুলিৰ বিকাশ বৃদ্ধি কৰাত সহায়ক হয়, সেয়েহে আমলখিৰ লাভালাভবোৰ জনা উচিত।
আমলখিত যথেষ্ট পৰিমাণে ভিটামিন চি থাকে, যি কোলাজেনৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰে।কোলাজেনে চুলিৰ মূৰৰ ছাললৈ ৰক্ত সঞ্চালন উন্নত কৰে আৰু চুলিৰ বিকাশ বৃদ্ধি কৰে।
কেৱল এয়াই নহয়, আমলখিত থকা এণ্টিঅক্সিডেণ্টবোৰে চুলিবোৰ মুক্ত ৰেডিকেলৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰাত আৰু চুলি স্বাস্থ্যৱান ৰখাত সহায়ক হয়।আমলাৰ এণ্টি-বেক্টেৰিয়া আৰু ভেঁকুৰ-প্ৰতিৰোধী গুণাগুণ আছে যি উফি আৰু চুলি সৰাৰ সমস্যা হ্ৰাস কৰিব পাৰে।
আমলখিবোৰ কেনেদৰে খাব লাগে-
ফলৰ ৰূপত- আপুনি বিভিন্ন ধৰণে আহাৰত আমলখি অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। চুলি বঢ়াবলৈ, আপুনি দৈনিক ২-৩টা আমলখি খাব পাৰে।
পাউডাৰ ৰূপত-আপুনি পাউডাৰৰ ৰূপত আহাৰত আমলখি অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে।
ৰসৰ ৰূপত- আমলখিৰ ৰস খোৱাটোও বহুত ভাল বুলি গণ্য কৰা হয়। চুলিৰ বাবে আপুনি আমলখি খাব পাৰে।
আচাৰৰ প্ৰকাৰ-আচাৰ যিকোনো খাদ্যৰ সোৱাদ বঢ়োৱাত সহায়ক হয়। আপোনাৰ চুলি স্বাস্থ্যৱান ৰাখিবলৈ, আমলখিৰ আচাৰ খাব পাৰে।
(পৰামৰ্শ সহ এই সমলটোৱে কেৱল সাধাৰণ তথ্য প্ৰদান কৰে। এইটো কোনো প্ৰকাৰে যোগ্য চিকিৎসা মতামতৰ বিকল্প নহয়। অধিক তথ্যৰ বাবে সদায়ে বিশেষজ্ঞ বা আপোনাৰ নিজৰ চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব।)