ঘিউক আয়ুৰ্বেদত চুপাৰফুড বুলি গণ্য কৰা হয়। ই কেৱল খাদ্যৰ সোৱাদেই বৃদ্ধি নকৰে, ই আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবেও অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়।ঘিউৰ লগতে ক’লা জালুকো স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী।
ইয়াত কেৰোটিন, ভিটামিন এ, চি, ফ্লেভোনইড আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্ট গুণ থাকে যি স্বাস্থ্য সম্পৰ্কীয় বহুতো সমস্যাত কাৰ্যকৰী হয়।
এনে পৰিস্থিতিত, যেতিয়া এই দুটা উপাদান একেলগে ব্যৱহাৰ কৰা হয়, সেইবোৰে আমাৰ শৰীৰক বহুতো ডাঙৰ লাভালাভ প্ৰদান কৰে। জানো আহক ঘিউ আৰু জালুক স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী-
চকুৰ বাবে উপকাৰী : ঘিউত ভিটামিন এ, ডি, ই আৰু কে সমৃদ্ধ, যি চকুৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অত্যন্ত উপকাৰী। চকুৰ ৰশ্মি বৃদ্ধি কৰিবলৈ দৈনিক এক চামুচ জালুকৰ সৈতে ১ চামুচ ঘিউ মিহলি কৰি খাব। ই দৃষ্টিশক্তি বৃদ্ধি কৰে।
চৰ্দি আৰু কাহত উপকাৰী: ক’লা জালুক আৰু ঘিউৰ বহুতো গুণ আছে যি আমাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী শক্তিশালী কৰে। যদি আপুনি স্বাভাৱিক কাহ, হাপানি আৰু বুকুৰ বিষত ভুগি আছে, তেনেহ’লে ঘিউ আৰু জালুক মিহলি কৰি খাওক।ইয়াৰ ফলত চৰ্দি আৰু কাহ ভাল হ’ব।
হজম ভাল হয় : ক’লা জালুক আৰু ঘিউৰ মিশ্ৰণে আপোনাৰ হজম উন্নত কৰে। ই খাদ্য দ্ৰুততাৰে হজম কৰে আৰু পেটৰ সমস্যাৰ পৰাও সকাহ দিয়ে।
কেনেদৰে খাব
১ চামুচ ঘিউ আৰু এক চামুচ জালুক গুৰি কৰি লওঁক। এটা সৰু বাটিত, জালুক আৰু ঘিউ লৈ ভালদৰে মিশ্ৰণ কৰক। এই মিশ্ৰণটো ৰাতিপুৱা খালী পেটত খাব। যদি আপুনি বিচাৰে তেন্তে আপুনি ইয়াক এগিলাচ গৰম পানীৰেও ল’ব পাৰে। আপুনি ইয়াক ২১ দিনৰ বাবে চেষ্টা কৰিব লাগিব।
(এই বাতৰিটো কেৱল আপোনাক সজাগ কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে লিখা হৈছে । বাতৰিটো পঢ়ি নিশ্চিতভাৱে ইয়াক গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক ।)