আয়ুৰ্বেদত খাদ্য খোৱাৰ পৰা পানী খোৱাৰ বিষয়ে বহুতো নিয়ম আছে। আয়ুৰ্বেদত আহাৰ খোৱাৰ লগে লগে পানী সেৱন নিষিদ্ধ কৰা আছে। বেছিভাগ লোকে তেওঁলোকৰ আহাৰৰ সময়ত বা ঠিক পিছতে পানী খায়।
আয়ুৰ্বেদত, ইয়াক ভুল বুলি কোৱা হয়।আহাৰ খোৱাৰ লগে লগে পানী খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে। আহাৰ খোৱাৰ কিমান সময়ৰ পিছত পানী খাব লাগে আৰু কিমান সময়ত পানী খোৱাটো উপকাৰী জানো আহক।
আয়ুৰ্বেদৰ মতে, আহাৰ খোৱাৰ লগে লগে পানী খাব নালাগে। ই পাচন তন্ত্ৰত ব্যাঘাত জন্মাব পাৰে। খাদ্য খোৱাৰ ৫০ ৰ পৰা ৬০ মিনিট পিছত পানী খাব লাগে। খোৱাৰ প্ৰায় ১ ঘণ্টা পিছত পানী খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী।
যদি আপুনি আহাৰ খোৱাৰ লগে লগে অতি তৃষ্ণাতুৰ অনুভৱ কৰে, তেনেহলে এক বা দুটা ঘোট পানী খাব পাৰে। কিন্তু সম্পূৰ্ণ এগিলাচ পানী খোৱাটো পৰিহাৰ কৰা উচিত।
যদি আপুনি আহাৰ খোৱাৰ ৫০ৰ পৰা ৬০ মিনিট পিছত পানী খায়, তেনেহলে কেইবাটাও লাভ কৰিব।ইয়াৰ ফলত প্ৰথমতে, পাচন তন্ত্ৰ শক্তিশালী হ’ব।
খোৱাৰ প্ৰায় ১ ঘণ্টা পিছত পানী খোৱাৰ ফলত গেছ, বদহজম আৰু এচিডিটিৰ সমস্যা নহয়। একে সময়তে, শৰীৰে খাদ্যৰ পৰা সকলো অত্যাৱশ্যকীয় পুষ্টি প্ৰাপ্ত কৰে।
খোৱাৰ লগে লগে পানী খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে। আহাৰ খোৱাৰ ঠিক পিছতে পানী খালে সঠিক হজমত বাধা দিব পাৰে, যাৰ ফলত গেছ আৰু এচিডিটিৰ সমস্যা হ’ব পাৰে।
ইয়াৰ উপৰিও, পেট ফুলা আৰু বদহজমে অসুবিধাত পেলাব পাৰে।আহাৰ খোৱাৰ লগে লগে পানী খোৱাৰ ফলত গধুৰ অনুভৱ কৰিব পাৰে।
(এইটো কেৱল আপোনাক জনোৱাৰ উদ্দেশ্যে লিখা হৈছে। স্বাস্থ্যৰ সৈতে সম্পৰ্কিত যিকোনো প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লোৱাটো নিশ্চিত কৰিব।)