মধুৰিআমক শীত কালৰ ফল বুলি কোৱা হয় আৰু ইয়াক সকলোৱে খাই ভাল পায়। খুব কম সংখ্যক মানুহে হয়টো ইয়াক খাবলৈ ভাল নাপায়। মধুৰিআমত পোৱা উপাদানবোৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী।
কিন্তু ইয়াৰ পিছটো এই পুষ্টিকৰ ফলটোৱে কিছুমান লোকক উপকৃত কৰাৰ পৰিৱৰ্তে ক্ষতি কৰিব পাৰে।কিছুমান মানুহে মধুৰিআম খাব নালাগে।
কিছুমান ৰোগ আছে য’ত ভুগি থকা লোকসকলে ইয়াক সেৱন কৰা পৰিহাৰ কৰিব লাগে।জানো আহক সেই লোকসকলৰ বিষয়ে যিসকলে ইয়াক খাব নালাগে।
কোনে মধুৰিআম খাব নালাগে?
*যিসকল লোকৰ গেষ্ট্ৰোইনটেস্টাইনেল সমস্যা আছে তেওঁলোকে মধুৰিআম খোৱা পৰিহাৰ কৰিব লাগে। যদি এনে লোকসকলে মধুৰিআম খায়, তেওঁলোকৰ বমি, পেটৰ বিষ আদি সমস্যা হ’ব পাৰে।
*একজিমাৰ দৰে ৰোগত ভুগি থকা লোকসকলেও ইয়াক সেৱন কৰা পৰিহাৰ কৰিব লাগে। এনে লোকৰ মধুৰিআম খালে ছালৰ জ্বলা-পোৰাৰ সমস্যা হ’ব পাৰে।
*যিকোনো ধৰণৰ অস্ত্ৰোপচাৰ কৰিবলৈ যোৱা লোকসকলে দুসপ্তাহ পূৰ্বৰ পৰা মধুৰিআম খোৱা বন্ধ কৰিব লাগে। ইয়াৰ ফলত ৰক্ত সঞ্চালনত সমস্যা হ’ব পাৰে।
*গৰ্ভৱতী আৰু স্তন্যপান কৰাই থকা মহিলাসকলেও মধুৰিআম খোৱা পৰিহাৰ কৰিব লাগে, লগতে চৰ্দি হৈ থকা সকলেও ইয়াক গ্ৰহণ কৰিব নালাগে। ইয়াৰ ঠাণ্ডা প্ৰভাৱে চৰ্দি বেছি কৰিব পাৰে।
(পৰামৰ্শ সহ এই সমলটোৱে কেৱল সাধাৰণ তথ্য প্ৰদান কৰে। এইটো কোনো প্ৰকাৰে যোগ্য চিকিৎসা মতামতৰ বিকল্প নহয়। অধিক তথ্যৰ বাবে সদায়ে বিশেষজ্ঞ বা আপোনাৰ নিজৰ চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব।)