ভাৰতীয়সকলে যিমান মিঠা খাই সিমান মিঠা হয়টো কোনো দেশৰ লোকেই কাব নোৱাৰে। ভাৰতৰ প্ৰতিটো অলিয়ে গলিয়ে মিঠাইৰ দোকান পোৱা যায়।
ৰাতিপুৱা চাহৰ পৰা নিশাৰ গাখীৰলৈকে, মানুহে নাজানে যে তেওঁলোকে গোটেই দিনটোত কিমান চামুচ চেনী খায়। কিছুমান লোকৰ বাবে, উৎসৱৰ অৰ্থ হৈছে মিঠা আৰু কেৱল মিঠা।
যদি আপুনি এনে লোকসকলৰ মাজৰ এজন তেনেহলে সাৱধান হ’ব। কিয়নো এই মিঠাই খাদ্যৰ সোৱাদ ল’ব পাৰে, কিন্তু ই স্বাস্থ্যৰ বাবে বিষৰ দৰে। অত্যাধিক চেনী খোৱাৰ ফলত শৰীৰত বহুতো ৰোগ হয়। অত্যাধিক মিঠা খোৱাৰ ফলত কি ৰোগ হয় জানো আহক
অত্যাধিক মিঠাই খোৱাৰ ফলত হোৱা ৰোগ-
মেদবহুলতা- মিঠায়ে শৰীৰক অধিক কেলৰি প্ৰদান কৰে। যাৰ ফলত ওজন দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে। মিঠাই খোৱাৰ ফলত ওজন বৃদ্ধি হয় যাৰ ফলত ডায়েবেটিচৰ দৰে বহুতো ৰোগ হয়।
উচ্চ বিপি আৰু ষ্ট্ৰোক- যিসকল লোকে অধিক মিঠাই খায় তেওঁলোকৰ উচ্চ ৰক্তচাপ আৰু ষ্ট্ৰোকৰ আশংকা অধিক। বৰ্ধিত বিপিয়ে ৰক্ত নলীবোৰৰ ওপৰত চাপ দিয়ে, যি হৃদআক্ৰমণ আৰু ষ্ট্ৰোকৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰে।
ফেটি লিভাৰ- মিঠাৱে যকৃতৰ ওপৰত বেয়া প্ৰভাৱ পেলায়। যিসকলে অধিক চেনী সেৱন কৰে তেওঁলোকৰ যকৃতৰ চৰ্বিযুক্ত সমস্যা থাকিব পাৰে। ইয়াৰ ফলত যকৃতত চৰ্বি জমা হয় আৰু আপোনাৰ সমগ্ৰ পাচন তন্ত্ৰ প্ৰভাৱিত হয়।
(এই প্ৰবন্ধটো সাধাৰণ তথ্যৰ বাবে, অনুগ্ৰহ কৰি যিকোনো প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওঁক)