সকলো ভাৰতীয় ব্যঞ্জনত প্ৰায়েই দালচেনিৰ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। সাধাৰণতে খাদ্যৰ সোৱাদ আৰু সুগন্ধি বৃদ্ধিৰ বাবে ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
কিন্তু আপুনি জানেনে যে দালচেনিৰ বাবে স্বাস্থ্যৰ বহু উপকাৰো হ’ব পাৰে। দালচেনিয়ে কেৱল ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰাই নহয় ইয়াৰ লগতে ভয়াৱহ ৰোগৰ পৰাও ৰক্ষা কৰে।
দালচেনিক বহু ধৰণে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। ইচ্ছা কৰিলে ৰাতি এগিলাচ পানীত অলপ দালচেনিৰ গুড়ি মিহলাই ৰাখিব আৰু তাৰ পিছত এই পানী গৰম কৰি ৰাতিপুৱা খালী পেটত খাব।ইয়াৰ উপৰিও ৰাতিপুৱা পানীত এটুকুৰা দালচেনি উতলাই খাব পাৰি।
দালচেনিয়ে হজম বৃদ্ধি কৰে- দালচেনিয়ে আপোনাৰ শৰীৰৰ পাচনতন্ত্ৰ উন্নত কৰে। যদি আপুনি ৰাতিপুৱা খালী পেটত দালচেনিৰ পানী খায়, তেন্তে আপোনাৰ পাচন এনজাইমক উদ্দীপিত কৰাত সহায় কৰে যিয়ে পেট ফুলা, বদহজম আৰু গেছ কমি যায়।
ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে- দালচেনিৰ পানী আপোনাৰ ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায়ক হ’ব পাৰে কিয়নো ই শৰীৰৰ বিপাকীয় ক্ৰিয়া ক্ষিপ্ৰ কৰে যিয়ে ওজন কমাবলৈ সহায় কৰে।
দালচেনিত থকা এন্টি-অক্সিডেন্ট আৰু এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণে শৰীৰক শক্তি প্ৰদান কৰে আৰু অতিৰিক্ত চৰ্বি হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।
(এই লেখাত পৰামৰ্শ দিয়া টিপছসমূহ কেৱল সাধাৰণ তথ্যৰ বাবেহে। স্বাস্থ্যৰ সৈতে জড়িত যিকোনো ধৰণৰ কোনো ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে অনুগ্ৰহ কৰি চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক।)