আজিৰ দ্ৰুত গতিৰ জীৱনত, পাকস্থলীত এচিডিটি আৰু গেছ এক সাধাৰণ সমস্যা হৈ পৰিছে। দুৰ্বল আহাৰ, চাপ আৰু বেয়া জীৱনশৈলীৰ বাবে, বহুতো লোক এই সমস্যাত ভোগে।
পাকস্থলীত অম্লতা আৰু গেছৰ ফলত পেটত জ্বলা-পোৰা, বিষ, গধুৰ আৰু অসুবিধা হয়। অৱশ্যে, এনে বহুতো ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰ আছে যিয়ে এচিডিটি আৰু গেছৰ পৰা সকাহ দিয়াত সহায় কৰিব পাৰে।
এটা সহজ আৰু কাৰ্যকৰী প্ৰতিকাৰ হ’ল ঠাণ্ডা পানীত কিছুমান উপাদানৰ মিশ্ৰণ কৰি খোৱা।এই প্ৰতিকাৰে পাকস্থলী শীতল কৰে আৰু এচিডিটি তথা গেছ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। ঠাণ্ডা পানীত কিছুমান বস্তু মিহলি কৰি খোৱাটোৱে এচিডিটি আৰু গেছৰ পৰা সকাহ দিব পাৰে।
ঠাণ্ডা পানীত নেমুৰস- নেমুত চাইট্ৰিক এচিড থাকে, যি পাকস্থলীৰ এচিড নিষ্ক্ৰিয় কৰাত সহায় কৰে। এগিলাচ ঠাণ্ডা পানীত এটা নেমুৰ ৰস মিহলি কৰি খালে এচিডিটি আৰু গেছৰ পৰা তাৎক্ষণিক সকাহ দিব পাৰে।
ঠাণ্ডা পানীত চফ- চফত প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী গুণাগুণ আছে যি পাকস্থলীৰ প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। এগিলাচ ঠাণ্ডা পানীত এচামুচ গুৱামুৰি মিহলাই খালে পাকস্থলীৰ গেছ আৰু এচিডিটি উপশম কৰিব পাৰে।
ঠাণ্ডা পানীত জিৰা- জিৰাই হজম বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। এগিলাচ ঠাণ্ডা পানীত আধা চামুচ জিৰা দি খালে পাকস্থলীৰ গেছ আৰু এচিডিটি উপশম কৰিব পাৰে।
ঠাণ্ডা পানীত আদা- আদাৰ প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী গুণাগুণ আছে যি পাকস্থলীৰ প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। অলপ আদাৰ ৰসৰ সৈতে এগিলাচ ঠাণ্ডা পানী খালে পাকস্থলীৰ গেছ আৰু এচিডিটিৰ পৰা সকাহ পাব পাৰে।
(এই প্ৰবন্ধটো সাধাৰণ তথ্যৰ বাবে, অনুগ্ৰহ কৰি যিকোনো প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওঁক)