নাৰিকল পানী সেৱন কৰাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি বিবেচিত হৈছে। শীতকালেই হওক বা গ্ৰীষ্মকালেই হওক, প্ৰতিটো ঋতুতে ইয়াক সেৱন কৰা হয়।
বিশেষকৈ গ্ৰীষ্মকালত মানুহে ইয়াক অধিক পৰিমাণে সেৱন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। ইয়াত পোৱা এন্টিঅক্সিডেন্ট গুণ, ইলেক্ট্ৰলাইট, ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থই শৰীৰক শক্তি প্ৰদান কৰাৰ উপৰিও আন বহুতো উপকাৰ প্ৰদান কৰে।
যদি আপুনিও ইয়াক সেৱন কৰে তেন্তে আপুনি জনা উচিত যে ইয়াৰ লগত কিছুমান বস্তু মিহলাই নাৰিকলৰ পানী খালে ইয়াৰ উপকাৰ দুগুণ হ’ব পাৰে। নাৰিকলৰ পানীত কি মিহলাই খাব লাগে জানো আহক।
নাৰিকলৰ পানীত কি মিহলি কৰিব
নেমু- নাৰিকলৰ পানীত নেমু মিহলাইও খাব পাৰে। নাৰিকল পানী আৰু নেমু দুয়োটাতে প্ৰচুৰ পৰিমাণে এন্টি অক্সিডেন্ট আৰু ভিটামিন চি থাকে যিয়ে শৰীৰত ইলেক্ট্ৰলাইট ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
ইয়াৰ উপৰিও ইয়াক নেমুৰ লগত মিহলাই খালে শৰীৰৰ বিষমুক্ত হোৱাৰ লগতে ওজন কমোৱাতো সহায়ক হয়।
তুলসীৰ গুটি- নাৰিকলৰ পানীত সবজা বীজ অৰ্থাৎ তুলসীৰ গুটি মিহলাইও খাব পাৰে। ইয়াক শাক-পাচলিৰ গুটিৰ সৈতে সেৱন কৰিলে হজম শক্তি সুস্থ হৈ থাকে আৰু পেট ঠাণ্ডা হয়।
চফ- নাৰিকলৰ পানীত চফ তিয়াই সেৱন কৰিব পাৰে। এই দুয়োটাই পেট ঠাণ্ডা কৰাত সহায় কৰিব। ইয়াৰ লগতে ই হজম শক্তি উন্নত কৰি কোষ্ঠকাঠিন্য দূৰ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
(এই পৰামৰ্শই কেৱল সাধাৰণ তথ্যহে প্ৰদান কৰে। এইটো কোনো কাৰণতে যোগ্য চিকিৎসা মতামতৰ বিকল্প নহয়। অধিক তথ্যৰ বাবে সদায় বিশেষজ্ঞ বা চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক।)