বৰ্ধিত ওজন আৰু কলেষ্টেৰল বৃদ্ধিৰ বাবে, আজিকালি মানুহে সমস্যাত ভুগে। এনে পৰিস্থিতিত, যদি আপুনি খাদ্য আৰু পানীয় নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰে, তেন্তে ই বিশেষ লাভজনক হ’ব পাৰে।
বহুবাৰ দেখা গৈছে যে যদি আমি স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ গ্ৰহণ কৰোঁ, ই কেৱল আমাৰ ওজন নিয়ন্ত্ৰণ কৰাই নহয় শৰীৰত থকা বহুতো ৰোগো আঁতৰ কৰে। কিন্তু, আপুনি জানেনে যে আদাৰ জৰিয়তে ওজন নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰি?
আপুনি নিশ্চয় দেখিছে যে মানুহে ঠাণ্ডাৰ সময়ত ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰৰ বাবে ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰে। কিছুমান লোকে ইয়াক জুইত ভাজি চোবায়, আনহাতে কিছুমান লোকে চাহ বনোৱাৰ সময়ত ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰে। ইয়াৰ কাৰণ হৈছে আদা প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী আৰু এণ্টি-অক্সিডেণ্ট গুণাগুণেৰে সমৃদ্ধ।
ইয়াৰ বাহিৰেও, যদি আপুনি আদা আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰে, ইয়াৰ ফলত ওজন হ্ৰাস হয়। জানো আহক কেনেদৰে কৰিব লাগে ব্যৱহাৰ-
নেমু আৰু আদাৰ সংমিশ্ৰণ– আদাৰ সৰু টুকুৰা এটা মিহিকৈ কাটি এগিলাচ পানীত উতলাওক। যেতিয়া উতলোৱা পানীখিনি কমি যাব তাৰ পিছত ইয়াক ফিল্টাৰ কৰক।
ফিল্টাৰ কৰা আদাৰ পানীখিনিত কেইটোপালমান নেমুৰ ৰস চেপি দিয়ক।যদি এজন ব্যক্তিয়ে দিনত দুবাৰ বা তিনিবাৰ এই চাহ পান কৰে, তেনেহলে ই ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব। অৱশ্যে, যিকোনো প্ৰতিকাৰ চেষ্টা কৰাৰ আগতে, এবাৰ চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব।
আদাৰ ৰস–ওজন নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ, কিছুমান লোকে নেমুৰ ৰস আৰু মৌৰ সৈতে মিহলি কৰা আদাৰ ৰস খায়। এনে কৰিলে শৰীৰ হাইড্ৰেটেড হৈ থাকে আৰু লগতে ই শৰীৰক এণ্টি-অক্সিডেণ্ট আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা প্ৰদান কৰে।অৱশ্যে, মনত ৰাখিব যে অত্যাধিক আদা গ্ৰহণ নকৰে কিয়নো এনে কৰাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক।
গ্ৰীণ টি আৰু আদা– যদি এজন ব্যক্তিয়ে নিয়মীয়াকৈ গ্ৰীণ টি খায় আৰু যদি তেওঁ ইয়াত আদা ব্যৱহাৰ কৰে, তেনেহ’লে তেওঁৰ ওজন দ্ৰুতগতিত হ্ৰাস হ’ব। ইয়াৰ বাবে, যেতিয়াই আপুনি গ্ৰীণ টি খোৱাৰ সময়ত তাত অকমান আদাৰ টুকুৰা দি ল’ব। যদি আপুনি ৰাতিপুৱা আৰু সন্ধিয়া এই চাহ খায়, আপুনি লাভান্বিত হ’ব।
(ইয়াত দিয়া তথ্যবোৰ ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰ আৰু সাধাৰণ তথ্যৰ ওপৰত আধাৰিত। অনুগ্ৰহ কৰি ইয়াক গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওঁক।)