আদাত ভিটামিন চি, কেলচিয়াম, ফছফৰাছ, আয়ৰন, জিংক, কপাৰ, মেঙ্গানিজ আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে। চৰ্দি, কাহ আৰু জ্বৰৰ দৰে সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাবলৈ, দৈনিক আহাৰ পৰিকল্পনাত আদা অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ পৰামৰ্শ দিয়া হয়।
ইয়াৰ বাহিৰেও, আদাই আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী যথেষ্ট পৰিমাণে শক্তিশালী কৰিব পাৰে, অৰ্থাৎ, আপুনি বাৰে বাৰে অসুস্থ হোৱাটো এৰাই চলিব পাৰে।
মৌৰ সৈতে আদা খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অধিক উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। প্ৰথমে, এক চামুচ আদাৰ ৰস উলিয়াওক।এতিয়া ইয়াত অলপ মৌ যোগ দিয়ক। শীতকালত, আপুনি এনেদৰে আদা খোৱা উচিত।
আদাক সৰু সৰু কৈ কাটি চোবাই খাব পাৰে। এনেদৰে আদা খালে আপোনাৰ ভোক মুকলি হ’ব। আদাত পোৱা উপাদানবোৰে অন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰাত কাৰ্যকৰী প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে।
গেছ, পেটৰ বিষ, আৰু কোষ্ঠকাঠিন্যৰ দৰে পেটৰ সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাবলৈ আদা খাব পাৰি। আদাই গাঁঠিৰ বিষৰ পৰাও সকাহ দিব পাৰে।
যদি আপুনি নিয়মীয়াকৈ সঠিক পৰিমাণত আদা সেৱন কৰে, তেনেহ’লে হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য শক্তিশালী কৰি হৃদযন্ত্ৰ সম্পৰ্কীয় ৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস কৰিব পাৰে।
কলেষ্টেৰলৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাৰ বাবেও আদা লাভজনক প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। ডায়েবেটিচ ৰোগীয়েও আদা খাব পাৰে।
সামগ্ৰিকভাৱে, আপোনাৰ দৈনিক আহাৰ পৰিকল্পনাত আদা অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে আপোনাৰ স্বাস্থ্য যথেষ্ট পৰিমাণে শক্তিশালী হ’ব পাৰে।
(এই প্ৰবন্ধটো সাধাৰণ তথ্যৰ বাবে, অনুগ্ৰহ কৰি যিকোনো প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওঁক)