বৰ্তমান সময়ত অধিকাংশৰে প্ৰায়েই কম বয়সতে শৰীৰ আৰু হাড়ৰ দুৰ্বলতা আদিৰ দৰে সমস্যাত ভোগা দেখা যায় । বহু সময়ত এই সমস্যাবোৰ ইমান বাঢ়ি যায় যে মানুহে আনকি দৈনন্দিন ৰুটিন অনুসৰণ কৰাত ব্যৰ্থ হয় । আপুনি কেতিয়াবা ভাবিছেনে এনে কিয় হয় । প্ৰকৃততে, এয়া সাধাৰণতে শৰীৰত পুষ্টিৰ অভাৱৰ বাবে হয় ।
এনে পৰিস্থিতিত, আপোনাক এক স্বাস্থ্যকৰ খাদ্যৰ সৈতে এক সক্ৰিয় জীৱনশৈলীৰ প্ৰয়োজন । স্বাস্থ্যকৰ খাদ্য, দৈনন্দিন ব্যায়াম, চাপ আৰু হতাশাৰ পৰা দূৰত থকা আৰু শৰীৰক হাইড্ৰেটেড কৰি ৰাখি আপুনি আপোনাৰ শৰীৰৰ দুৰ্বলতা নাইকীয়া কৰিব পাৰে । ইয়াৰ বাহিৰেও, ইয়াত আমি আপোনাক এনে তিনিটা কথা ক’ম যি শৰীৰক স্বাস্থ্যৱান ৰখা আৰু শক্তি প্ৰদান কৰাত যথেষ্ট সহায় কৰিব ।
ভিটামিন চি-য়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰিব-
শৰীৰ স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰাখিবলৈ আৰু ৰোগ পৰিহাৰ কৰিবলৈ এক শক্তিশালী ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালীৰ প্ৰয়োজন । সেয়েহে, ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ, আপুনি ভিটামিন চি সমৃদ্ধ নেমুজাতীয় ফল অধিক পৰিমাণে গ্ৰহণ কৰা উচিত । ভিটামিন চি হৈছে এক এণ্টিঅক্সিডেণ্ট যি কোষবোৰক ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰে । ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ ফলত শৰীৰত বহুতো সমস্যা হয় ।
এইবোৰ হৈছে কোষবোৰৰ স্বাভাৱিক কাৰ্যকলাপৰ দ্বাৰা উৎপন্ন হোৱা উপ-সামগ্ৰী যি কোষবোৰৰ ভিতৰত ৰাসায়নিক বিক্ৰিয়া সৃষ্টি কৰে । এনে পৰিস্থিতিত, ভিটামিন চি সমৃদ্ধ ফলবোৰে শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ আঁতৰ কৰে আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে । কেৱল এয়াই নহয়, সেইবোৰে আপোনাৰ দৈনন্দিন ভাগৰো নিৰ্মূল কৰে, সেয়েহে আপুনি দৈনিক এগিলাচ কমলা, মৌচুম্বী বা নেমুৰ ৰস খাব লাগিব ।
সেউজীয়া শাক-পাচলি খোৱাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ-
পালেং শাকৰ দৰে সেউজীয়া ৰঙৰ ডাঠ শাকত ভিটামিন চি, এণ্টিঅক্সিডেণ্ট আৰু বিটা-কেৰোটিন থাকে যি সংক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে । সেইবোৰত উচ্চ পৰিমাণৰ ভিটামিন চি আৰু কে আৰু লগতে বিটা-কেৰোটিন, ফোলেট আৰু ফাইবাৰ থাকে । সেয়েহে এইসমূহ শক্তিশালী ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৰ্ধক । আপুনি এই সেউজীয়া পাচলিবোৰ ৰস, স্মুদি বা চালাড হিচাপেও খাব পাৰে ।
কণী হৈছে শক্তিৰ এক সমৃদ্ধ উৎস-
কণীত প্ৰচুৰ পৰিমাণে প্ৰ’টিন থাকে যি শৰীৰৰ বাবে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ । ইয়াৰ বাহিৰেও, ইয়াত আন বহুতো পুষ্টি আছে । প্ৰটিনে পেশী আৰু শৰীৰৰ কলা বিকশিত আৰু মেৰামতি কৰে । ইয়াৰ উপৰিও কণী খোৱাৰ ফলত তৎক্ষণাত শক্তি পোৱা যায় । কণীত ৯টা প্ৰয়োজনীয় এমিনো এচিড থাকে আৰু সেইবাবেই ইয়াক ক্লান্তিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ সৰ্বোত্তম খাদ্য বুলি গণ্য কৰা হয় । যদি আপুনি কণী নাখায়, তেন্তে আপুনি নিৰামিষ উৎস যেনে পনীৰ, টফু, চয়াবিন খাই আপোনাৰ প্ৰটিন গ্ৰহণ পূৰণ কৰিব পাৰে ।
লগতে সুস্থ হৈ থাকিবৰ বাবে পুষ্টিকৰ খাদ্যৰ লগতে পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে জিৰণি লোৱা আৰু সঠিত টোপনি অতি প্ৰয়োজন । মানসিক আৰু শাৰীৰিকভাৱে সুস্থ হৈ থাকিবলৈ দৈনিক ৬ৰ পৰা ৮ ঘটনাৰ টোপনিৰ প্ৰয়োজন । বৰ্তমান সময়ত বহু লোকে দৈনিক প্ৰয়োজনীয় টোপনি সম্পূৰ্ণ নকৰাৰ ফলত ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰে । তদুপৰি দৈনিক পৰ্যাপ্ত পানী নোখোৱাৰ ফলতো ভাগৰুৱা অনুভৱ হয় । গতিকে শৰীৰটো স্বাস্ত্যৱান কৰি ৰাখিবলৈ দৈনিক পৰ্যাপ্ত পানী খোৱাটোও অতিকে প্ৰয়োজন ।