আদাৰ প্ৰদাহ নিবাৰণকাৰী গুণ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী । আদাই কেৱল শৰীৰৰ পৰা প্ৰদাহ দূৰ কৰাই নহয়, ইয়াৰ সেৱনে পাকস্থলীক বহুতো লাভ প্ৰদান কৰে । ইয়াত ভিটামিন, খনিজ পদাৰ্থ আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে যি সামগ্ৰিক স্বাস্থ্য উন্নত কৰাত ফলপ্ৰসূ হয় । এনে পৰিস্থিতিত আদা সেৱন কৰিলে ওকালি অহা, বমি, গেছৰ দৰে সমস্যাৰ পৰাও সকাহ পোৱা যায় । কিন্তু, আপুনি জানেনে যে যদি আদা এটা বস্তুৰ লগত মিহলি কৰি তাৰ পানী খোৱা হয়, তেন্তে স্বাস্থ্য সম্পৰ্কীয় বহু সমস্যা নাইকিয়া হয় । এই বিশেষ বস্তুটোৰ হৈছে মৌ । জানি লওক আদা আৰু মৌৰ পানী খোৱাটো কি কি দিশত শৰীৰৰ বাবে উপকাৰী ।
আদা আৰু মৌৰ পানী খোৱাৰ উপকাৰীতা-
মৌৰ প্ৰদাহ প্ৰতিৰোধী আৰু ঔষধি গুণে ইয়াক স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী কৰি তোলে । আদা সৰু সৰুকৈ কাটি একাপ পানীত সিজাই এই পানী কাপত ফিল্টাৰ কৰি এচামুচ মৌৰ লগত মিহলাই পান কৰিব পাৰি । আদাৰ পানী এনেদৰে প্ৰস্তুত কৰা হয় । ইয়াক আদাৰ চাহ বুলিও ক’ব পাৰি ।
শ্বাস-প্ৰশ্বাসজনিত সমস্যা আঁতৰত থাকে-
আদা আৰু মৌৰ পানী খালে শ্বাস-প্ৰশ্বাসজনিত সমস্যাৰ পৰা সকাহ পোৱা যায় । এই পৰিৱৰ্তিত বতৰ আৰু প্ৰদূষণৰ বাবে বিশেষকৈ উশাহ-নিশাহৰ লগত জড়িত সমস্যাৰ সৃষ্টি হয় । এনে পৰিস্থিতিত আদা আৰু মৌৰ পানী খোৱাটো উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হয় । ইয়াৰ ফলত ডিঙিত জমা হোৱা শ্লেষ্মাও পৰিষ্কাৰ হয় আৰু উশাহ-নিশাহ ভালদৰে লোৱাত সহায় কৰে । চৰ্দি আৰু কাহ কমোৱাতো এই ৰেচিপি ফলপ্ৰসূ ।
হজম শক্তি উন্নত কৰে-
আদা আৰু মৌ পানীৰ দ্বাৰা পাচনতন্ত্ৰৰ বহু সমস্যা নিৰাময় কৰিব পাৰি । আদা আৰু মৌ দুয়োটাতে প্ৰচুৰ পৰিমাণে এন্টি অক্সিডেন্ট থাকে । এনে পৰিস্থিতিত ই হজম শক্তিৰ লগত জড়িত সমস্যাবোৰ কমোৱাত সহায় কৰে । এই দুয়োটা বস্তুৰ বাবে পেটত গেছ আৰু পেট ফুলাৰ সমস্যাও নাইকিয়া হৈ যায় । ইয়াৰ উপৰিও এই চাহ বদহজম ৰোগত আক্ৰান্ত লোকৰ বাবেও উপকাৰী । ইয়াৰ ফলত বদহজমৰ পৰা উপশম পোৱা যায় আৰু পাচনতন্ত্ৰই সুকলমে কাম কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে ।
ৰক্ত সঞ্চালনত উপকাৰী-
আদাৰ পানী খালে শৰীৰত ৰক্ত সঞ্চালন ভাল হয় । ৰক্তচাপত আক্ৰান্ত লোকেও ইয়াক সেৱন কৰিব পাৰে । ইয়াৰ ফলত ৰক্তবাহী নলী পৰিষ্কাৰ হয় আৰু লগতে হৃদযন্ত্ৰৰ সমস্যাৰ সম্ভাৱনাও কম হয় ।
ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা অধিক শক্তিশালী হৈ পৰে-
যদি শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা দুৰ্বল হয়, তেন্তে ব্যক্তিজন সোনকালে ৰোগৰ বলি হয় । এনে পৰিস্থিতিত যদি ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী হয় তেন্তে ৰোগৰ সম্ভাৱনা কম হৈ পৰে । আদা আৰু মৌৰ পানী বা চাহ প্ৰস্তুত কৰি খালে শৰীৰত ভাল পৰিমাণৰ মেগনেছিয়াম, জিংক আৰু ক্ৰ’মিয়ামো পোৱা যায়, যাৰ ফলত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী হয় ।
শৰীৰ বিষমুক্ত হয়-
আদা আৰু মৌৰ পানীয়ে শৰীৰৰ পৰা লেতেৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ আঁতৰাই শৰীৰক বিষমুক্ত কৰাত সহায় কৰে । এই পানী খালে শৰীৰটো আভ্যন্তৰীণভাৱে পৰিষ্কাৰ হয়, যাৰ প্ৰভাৱ ছালত বাহ্যিকভাৱেও দেখা যায় । যদি আপুনি সঘনাই পেটৰ সমস্যাত পৰে বা ছালত পিম্পল আৰু ফোহা হোৱা লক্ষ্য কৰে, তেন্তে এই পানী উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হয় ।
(এই প্ৰতিবেদনে পৰামৰ্শকে ধৰি কেৱল সাধাৰণ তথ্যহে প্ৰদান কৰে । ই কোনো কাৰণতে যোগ্য চিকিৎসা মতামতৰ বিকল্প নহয় । অধিক তথ্যৰ বাবে সদায় বিশেষজ্ঞ বা চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক।)