গজালি ওলোৱা বুটক পুষ্টিৰ শক্তিক্ষেত্ৰ বা পাৱাৰ হাউচ বুলি কোৱা হয় । বহুতৰে প্ৰিয় এইবিধ খাদ্যই প্ৰদান কৰে অনেক স্বাস্থ্যজনিত লাভালাভ । প্ৰকৃততে, কেঁচা বুটৰ গজালি ওলোৱাৰ পিছত ইয়াৰ পুষ্টিগত মূল্য বৃদ্ধি হয় । যদি আপুনি ইয়াক নিমখ মিহলি কৰি খায়, তেন্তে সোৱাদো বৃদ্ধি হয় ।
গজালি ওলোৱা বুট খোৱাৰ উপকাৰিতা-
পুষ্টিকৰ পদাৰ্থৰ শোষণ বৃদ্ধি পায়-
অংকুৰিত বুটে অত্যাৱশ্যকীয় পুষ্টিকৰ উপাদানৰ জৈৱ উপলব্ধতা বৃদ্ধি কৰে, যাৰ ফলত আপোনাৰ শৰীৰে আইৰণ, কেলচিয়াম আৰু ভিটামিন বি-ৰ দৰে ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থ শোষণ কৰাত সহজ হয় ।
হজম শক্তি উন্নত হয়-
অংকুৰণ প্ৰক্ৰিয়াই ফাইটিক এচিডৰ দৰে মৌল হ্ৰাস কৰে, যিয়ে খনিজ শোষণত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে আৰু পাচনতন্ত্ৰৰ সমস্যা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে । গতিকে গজালি ওলোৱা বুট খালে আপোনাৰ হজম শক্তি উন্নত হব পাৰে ।
আঁহযুক্ত-
অংকুৰিত বুট খাদ্য আঁহৰ এক উৎকৃষ্ট উৎস, যিয়ে পাচনতন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰে ।
উচ্চ প্ৰ’টিন-
বুট হৈছে উদ্ভিদ-আধাৰিত প্ৰ’টিনৰ এক সমৃদ্ধ উৎস । গজালিবোৰে ইয়াত প্ৰ’টিনৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰে, যাৰ ফলত নিৰামিষভোজীসকলৰ বাবে ই এক উৎকৃষ্ট আহাৰত পৰিণত হয় ।
এমিনো এচিড সমৃদ্ধ-
গজালি ওলোৱা বুটত যথেষ্ট পৰিমাণৰ অত্যাৱশ্যকীয় এমিনো এচিড থাকে, যি শৰীৰ শক্তিশালী কৰে আৰু পেশীবোৰ মেৰামতি কৰে ।