গ্ৰীষ্মই হওক বা শীতকালেই হওক, প্ৰতিটো ঋতুতে পিঁয়াজ খোৱা হয়।শাক-পাচলি বা তৰকাৰী ৰন্ধাত হওক, বা চালাড হওক বা যিকোনো খাদ্যই হওক, সকলোতে পিয়াঁজ প্ৰচুৰ পৰিমাণে ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
পিয়াজ খালে হজম শক্তি বৃদ্ধি আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।কিন্তু ইমানবোৰ স্বাস্থ্য উপকাৰিতাৰে ভৰপূৰ হোৱাৰ পিছতো ইয়াৰ সেৱন কিছুমান মানুহৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে। গতিকে কেঁচা পিয়াজ খোৱাৰ অসুবিধাৰ কথা জনাওক।
মুখৰ দুৰ্গন্ধ- কেঁচা পিঁয়াজ খালে মুখৰ পৰা উৎকট গোন্ধ ওলাই।এই গোন্ধ মুখৰ সতেজৰ সহায়তো লুকুৱাবলৈ টান হৈ পৰে।সেয়ে ৰাজহুৱা স্থানত কেতিয়াও পিঁয়াজ খাব নালাগে।
পেটৰ সমস্যা- পিঁয়াজত ফ্ৰুক্টান নামৰ এটা কাৰ্বহাইড্ৰেট থাকে, যাৰ বাবে পেট ফুলি থকা সমস্যা হ’ব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও গেছ আৰু বদহজমৰ দৰে সমস্যাও হ’ব পাৰে।বিশেষকৈ যিসকল লোকৰ ইৰিটেবল বাৱেল চিনড্ৰমৰ সমস্যা আছে, তেওঁলোকৰো ক্ষতি হ’ব পাৰে।
তেজত শৰ্কৰা- কেঁচা পিঁয়াজ সেৱন কৰিলে কেতিয়াবা তেজত শৰ্কৰাৰ মাত্ৰা হ্ৰাস পাব পাৰে।গতিকে ইয়াৰ সেৱন মধুমেহ ৰোগীৰ বাবে উপকাৰী হ’ব পাৰে।
কিন্তু যিসকলে মধুমেহৰ ঔষধ সেৱন কৰি আছে তেওঁলোকৰ বাবে কেঁচা পিঁয়াজ অত্যধিক খালে চেনিৰ মাত্ৰা বিপদজনকভাৱে হ্ৰাস কৰিব পাৰে।
(এই সামগ্ৰীয়ে পৰামৰ্শকে ধৰি কেৱল সাধাৰণ তথ্যহে প্ৰদান কৰে। এইটো কোনো কাৰণতে যোগ্য চিকিৎসা মতামতৰ বিকল্প নহয়। অধিক তথ্যৰ বাবে সদায় বিশেষজ্ঞ বা চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক।)