কফি সেৱন সমগ্ৰ বিশ্বৰ লোকসকলৰ মাজত অতি জনপ্ৰিয়, কিন্তু আপুনি জানেনে যে কিছু প্ৰকাৰৰ কফিয়ে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ওপৰত নেতিবাচক প্ৰভাৱ পেলাব পাৰে?
বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে তাৎক্ষণিক কফিয়ে (যি আজিৰ যুৱসকলৰ মাজত অধিক জনপ্ৰিয়) কিছু প্ৰকাৰৰ কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।
প্ৰকৃততে, তাৎক্ষণিক কফীত গ্ৰাউণ্ড কফিতকৈ এক্ৰিলামাইড নামৰ ৰাসায়নিক পদাৰ্থৰ স্তৰ দুগুণ হয়।ই হৈছে এক প্ৰকাৰৰ ৰাসায়নিক পদাৰ্থ যি উচ্চ উষ্ণতাত খাদ্য সামগ্ৰী ৰন্ধা হ’লে সৃষ্টি হয়। আন্তৰ্জাতিক কৰ্কট সংস্থাই ইয়াক এক সম্ভাৱ্য কেঞ্চাৰজনক বুলি কৈছে, অৰ্থাৎ ই মানুহৰ দেহত কৰ্কট ৰোগ সৃষ্টি কৰিব পাৰে।
এটা অধ্যয়নত পোৱা গৈছিল যে তাৎক্ষণিক কফিত গ্ৰাউণ্ড কফিৰ তুলনাতকৈ এক্ৰিলামাইডৰ স্তৰ দুগুণ। অৱশ্যে, বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, এক্ৰিলামাইডৰ সৈতে সম্পৰ্কিত বিপদৰ সন্মুখিন হ’বৰ বাবে দিনে প্ৰায় ১০ কাপ তাৎক্ষণিক কফি খাব লাগিব।
অৱশ্যে, তাৎক্ষণিক কফীত এক্ৰিলামাইড থাকে যি শৰীৰৰ কোষবোৰক ক্ষতিৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰে। তাৎক্ষণিক কফীত মেলানোইডিন নামৰ এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে, যিয়ে শেষত ভাল বেক্টেৰিয়াৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰি ৰোগৰ পৰা সুৰক্ষা দিব পাৰে।
(এই বাতৰিটো কেৱল আপোনাক সজাগ কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে লিখা হৈছে । বাতৰিটো পঢ়ি নিশ্চিতভাৱে ইয়াক গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক ।)