প্ৰতিটো ঋতুৰে নিজস্ব বতৰৰ ফল থাকে । ঋতুভিত্তিক ফল স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উত্তম বুলি গণ্য কৰা হয় । আঙুৰ এনেকুৱা এটা ফল যিটোক সোৱাদ আৰু স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয় । শীতকালত বজাৰত আঙুৰ সহজেই পোৱা যায় । খাদ্যত আঙুৰ বিভিন্ন ধৰণে অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পৰা যায় । আঙুৰক ভিটামিন চি, কে, আৰু বি৬ৰ লগতে আইৰণ আৰু পটাছিয়ামৰ ভাল উৎস বুলি গণ্য কৰা হয়, যিয়ে শৰীৰক বহু ধৰণৰ সমস্যাৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰে ।
আঙুৰ খোৱাৰ পদ্ধতি –
স্মুদি-
আঙুৰ স্মুদিত মিহলাই খাব পাৰে । ইয়াত আপুনি আপোনাৰ পছন্দৰ ফল আৰু পালেং, টীয়ঁহ ইত্যাদি যোগ কৰিব পাৰে ।
চালাড-
চালাড সেৱন কৰাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয় । যদি আপুনি চালাড খাবলৈ ভাল পায় তেন্তে আপুনি আপোনাৰ চালাডত আঙুৰ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে ।
দৈ-
আঙুৰ দৈৰ লগত মিহলাই খাব পাৰি । এই মিঠা আৰু টেঙা সংমিশ্ৰণক ৰুচিৰ লগতে স্বাস্থ্যৰ বাবেও অতি উত্তম বুলি গণ্য কৰা হয় ।
আঙুৰ খোৱাৰ উপকাৰীতা –
আঙুৰ খালে হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস পায়, কাৰণ ই কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে ।
আঙুৰত আঁহ থাকে, যিয়ে হজম শক্তি উন্নত কৰে আৰু কোষ্ঠকাঠিন্যৰ পৰা উপশম দিব পাৰে ।
আঙুৰ কম কেলৰিযুক্ত ফল । ওজন কমাবলৈ ইয়াক খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰি ।
আঙুৰত থকা এন্টিঅক্সিডেন্ট গুণে ছালখন সজীৱ কৰি ৰখাত সহায় কৰে ।
আঙুৰত প্ৰায় ৮০% পানী থাকে, যিয়ে শৰীৰ হাইড্ৰেটেড কৰি ৰখাত সহায় কৰিব পাৰে ।