ফল খালে উজ্জ্বল হয় ছাল
ফল-মূল স্বাস্থ্য উপকাৰিতাৰ এক ভঁৰাল। আমাৰ শৰীৰৰ বিভিন্ন অংশলৈ ইহঁতে অসংখ্য উপকাৰ প্ৰদান কৰে।ফলমূলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে।
ইয়াত ভিটামিন, খনিজ পদাৰ্থ, এন্টিঅক্সিডেন্ট আৰু হাইড্ৰেচন থাকে।কিন্তু আপুনি জানেনে যে ফলবোৰ ছালৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উত্তম।
আচলতে ই আপোনাৰ মুখৰ ৰং উন্নত কৰাত, ছাল শোতোৰা পৰাত বাধা দিয়া, বলিৰেখা কমোৱাত সহায় কৰে আৰু সূৰ্যৰ ৰশ্মিৰ ফলত হোৱা ক্ষতিৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
যদি আপুনিও আপোনাৰ মুখখন উন্নত কৰিব বিচাৰে আৰু মুখৰ পৰা বাৰ্ধক্যৰ লক্ষণ আঁতৰাব বিচাৰেনে? তেনেহলে এই ৩ টা ফলে আপোনাক সহায় কৰিব।
জামুৱে বয়স বৃদ্ধি লেহেমীয়া কৰে
ষ্ট্ৰবেৰী, ব্লেকবেৰী, ৰাস্পবেৰী, ব্লেকবেৰী আদি সকলো ধৰণৰ জামু ছুপাৰফুড হয়। ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চি আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে।
যিয়ে ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰিব পাৰে আৰু কলাজেন উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।ইয়াৰ ফলত ছালখন উজ্জলি উঠে আৰু অধিক যৌৱনশীল হৈ পৰে।
এভাকাডো ছুপাৰফুড
এভোকেডো হৈছে স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি, ভিটামিন ই আৰু চি, আৰু অসংখ্য এন্টিঅক্সিডেন্টৰ উৎস যিয়ে মুখখন আৰ্দ্ৰ কৰাত সহায় কৰে, ক্ষতি ৰোধ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে আৰু ইয়াৰ স্থিতিস্থাপকতা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।
এভাকাডোত থকা পুষ্টিকৰ উপাদানে ছালৰ স্থিতিস্থাপকতা আৰ্দ্ৰতা, সুৰক্ষা আৰু উন্নত কৰাত সহায় কৰে।ইয়াৰ ফলত মুখৰ বলিৰেখা কমি যায়, মুখখন সুস্থ কৰি ৰাখে আৰু লগতে ইয়াক গ্লোয়িং কৰাত সহায় কৰে।
টেঙা ফল খাব
কমলা, নেমু, কিভি, মৌচুম্বী, টেঙা জাতিয় ফলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চি থাকে যিয়ে কলাজেন বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।এইবোৰে ছালখন জিলিকি উঠাত সহায় কৰিব পাৰে আৰু ক’লা দাগ কমোৱাত সহায় কৰিব পাৰে।
এই ফলবোৰত থকা ভিটামিন চিয়ে মুখৰ স্থিতিস্থাপকতা আৰু টানতা বজাই ৰখাত সহায় কৰে, যিয়ে বলিৰেখা আৰু মিহি ৰেখা কমোৱাত সহায় কৰে।
ইয়াত দিয়া পৰামৰ্শ সমূহ সাধাৰন তথ্যৰ বাবেহে। স্বাস্থ্য সম্পৰ্কীয় যিকোনো ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক)
লগতে পঢ়ক: গ্ৰীষ্মকালত মৃত ছালৰ কোষ আঁতৰাবলৈ প্ৰয়োগ কৰক ৰাসায়নিক মুক্ত ফেচ পেক