মাইগ্ৰেইন এক সাধাৰণ সমস্যা নহয়, কিয়নো যদি ই আমাক এবাৰ প্ৰভাৱিত কৰা আৰম্ভ কৰে, ই দীঘলীয়া সময়ৰ বাবে আমাক সমস্যাত পেলাব পাৰে।
বহু সময়ত মানুহ মূৰৰ বিষ আৰু মাইগ্ৰেইনত একেই সমস্যা বুলি মানুহে ভুল ধাৰণা কৰে। বৰ্তমান সময়ত বহু লোক মাইগ্ৰেইনত আক্ৰান্ত হয়। আজিৰ ব্যস্ত আৰু মানসিক চাপৰ জীৱনত এই সমস্যা বাঢ়ি গৈ আছে।
২০১৯ চনৰ এক সমীক্ষাৰ ফলাফল অনুসৰি সমগ্ৰ ভাৰততে প্ৰায় ২১.৩ কোটি লোকে তীব্ৰ মাইগ্ৰেইন বিষত ভুগিছে। মূৰৰ বিষৰ পৰা আপুনি কেইমিনিটমানতে পৰিত্ৰাণ পাব পাৰে।
কিন্তু মাইগ্ৰেইন ৰক্ষাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাবলৈ কোনো নিৰ্দিষ্ট সময় নাই। বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, এই ৰোগৰ চিকিৎসা পদ্ধতি দীঘলীয়া। মাইগ্ৰেইনৰ বাবে এটাৰ পিছত এটাকৈ ঔষধ খোৱা বন্ধ কৰি ঘৰুৱা উপায়েৰে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব লাগে।
আয়ুৰ্বেদৰ মতে মাইগ্ৰেইন সমস্যাৰ মূল কাৰণ হ’ল আমাৰ শৰীৰত বাতবিষ আৰু পিত্তৰ ভাৰসাম্যহীনতা। ৰাতি ১০-১৫ টা মান কিচমিচ পানীত তিয়াই ৰাতিপুৱা খাব লাগে ।
১২ সপ্তাহ তিয়াই থোৱা কিচমিচ খালে শৰীৰৰ বায়ু-দোষ, পিত্ত দোষ কমি যায়। ফলত মাইগ্ৰেইনৰো সমস্যা কমি যাব। আইৰণ, পটাছিয়ামত সমৃদ্ধ, কিচমিচ মাইগ্ৰেইন, মূৰৰ বিষৰ লগতে এচিডিটিৰ পৰাও নিয়ন্ত্ৰণ কৰে।
লঙত বহুতো এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে, যাৰ শৰীৰৰ বিষ হ্ৰাস কৰাৰ ক্ষমতা থাকে। চৰ্দিৰ দৰে সমস্যাৰ পৰা মুক্তি পাবলৈ লঙৰ ব্যৱহাৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ বুলি গণ্য কৰা হয়। যদি আপোনাৰ মাইগ্ৰেইনৰ সমস্যা আছে, আপুনি লং ব্যৱহাৰ কৰা চাহ খাই সকাহ পাব পাৰে।
গুড়ৰ লগত গাখীৰ খোৱাটো মাইগ্ৰেইনৰ এক নিখুঁত প্ৰতিকাৰ । প্ৰতিদিনে ৰাতিপুৱা সাৰ পোৱাৰ পিছত খালী পেটত মুখত সৰু গুৰ এটুকুৰা ৰাখি তাৰ পৰা ঠাণ্ডা গাখীৰ খাব লাগে । প্ৰতিদিনে পুৱা ইয়াক গ্ৰহণ কৰিলে মাইগ্ৰেইনৰ বিষৰ পৰা বহু পৰিমাণে উপশম পাব ।
আদা বহু কামত উপকাৰী । এতিয়া ইয়াৰ লগত মাইগ্ৰেইনৰ নামো সংযোজন কৰা হৈছে । যেতিয়াই মাইগ্ৰেইনৰ ফলত মূৰৰ বিষ হয় তেতিয়াই দাঁতৰ মাজত আদা সৰু এটুকুৰা হেঁচা মাৰি চুহি থাকিব লাগে । এক গৱেষণাৰ পৰাও জানিব পৰা গৈছে যে, মাইগ্ৰেইনৰ বিষ কমোৱাত আদাই যথেষ্ট পৰিমাণে সহায় কৰে ।
এই প্ৰবন্ধটো সাধাৰণ তথ্যৰ বাবে, অনুগ্ৰহ কৰি যিকোনো প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওঁক)