শীতকাল বহুলোকৰ বাবে বেদনাদায়ক প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে, বিশেষকৈ যেতিয়া কফে আক্ৰমণ কৰে।বহুসময়ত, সকলো প্ৰচেষ্টাৰ পাছতো, কাহে ৰেহাইৰ নাম নলয়, যাৰ ফলত দৈনন্দিন কাম কৰাটো কঠিন হৈ পৰে।
লগতে, চাৰিওফালৰ লোকসকলও সংক্ৰমণৰ আশংকা আছে।এনে পৰিস্থিতিত, আপুনি কিছুমান ঘৰুৱা বস্তু ব্যৱহাৰ কৰি দীৰ্ঘদিনীয়া কাহৰ পৰা সকাহ পাব পাৰে।
তুলসী- ঘৰত পাত্ৰ এটাত তুলসী গছ ৰোপণ কৰক।ই কাহ আৰু চৰ্দিৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট সহায়ক প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। ইয়াৰ পাতবোৰত এণ্টি-মাইক্ৰ’বিয়েল গুণ থাকে যি শ্বাসতন্ত্ৰৰ সংক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে। বিশেষকৈ ডিঙিৰ কফ পৰিষ্কাৰ কৰা সহজ হৈ পৰে। আপুনি তুলসীৰ পাত চোবোৱাৰ লগতে ইয়াৰ চাহ খাব পাৰে।
হালধী-হালধিৰ এণ্টি-মাইক্ৰোবাইল আৰু এণ্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণ থাকে, যি সংক্ৰমণৰ ফলত হোৱা জেদী কাহ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। ই আমাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈও কাম কৰে। আপুনি তুলসীৰ গুৰি গৰম গাখীৰ, লগতে চাহৰ সৈতে মিহলি কৰিও হালধী খাব পাৰে।
আদা- আদাৰ জৰিয়তে, আপুনি খাদ্যৰ সোৱাদ বৃদ্ধি কৰিব পাৰে, লগতে আপুনি ইয়াক শীতকালত ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। এইটো বিশেষকৈ কফ উপশম কৰাত কাৰ্যকৰী। যদি আপোনাৰ সঘনাই কাহ হয়, কেঁচা আদা চোবাওক বা আদা চাহ খাওক।
জালুক – ই কেৱল ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাই নহয়, লগতে দীঘলিয়া কফৰ ওপৰতো লেকাম লগাব পাৰে। ইয়াৰ জৰিয়তে, ডিঙিৰ পৰা কফ আৰু ডিঙিৰ বিষ আঁতৰ কৰাত সহায় কৰে।