গ্ৰীষ্মকালটো ফাটিছে নেকি গোৰোহা
সকলোৱে নিজৰ মুখৰ যত্ন লয় যদিও বেছিভাগ মানুহেই গোৰোহাৰ যত্ন ল’বলৈ পাহৰি যায়।শুকান আৰু ফাটি যোৱা গোৰোহাই ভৰিৰ ৰূপ নষ্ট কৰি পেলায়।
চেণ্ডেলৰ ভিতৰৰ পৰা ওলাই অহা ফাটি যোৱা গোৰোহাবোৰ প্ৰায়ে মানুহৰ বাবে লাজৰ কাৰণ হৈ পৰে।শুকান আৰু ফাটি যোৱা গোৰোহাৰ পৰা মুক্তি পাবলৈ মানুহে দামী সৌন্দৰ্য্য সামগ্ৰী আৰু পেডিকিউৰৰ দৰে সৌন্দৰ্য্য চিকিৎসাৰ বাবে ধন খৰচ কৰে।কিন্তু ঘৰতো আপোনাৰ গোৰোহা ফটা কমাব পাৰে।
উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে আলু
আপুনিও ভাবেনে যে আলু কেৱল খোৱাৰ বাবেহে ব্যৱহাৰ কৰা হয়? যদি হয়, তেন্তে আপুনি এই ভুল যিমান সোনকালে পাৰে দূৰ কৰিব লাগে।
আলুত পোৱা উপাদানসমূহে ছাল মেৰামতি কৰাত সহায়ক বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। আলু সঠিকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিলে আপোনাৰ ছালৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে এক আশীৰ্বাদ হিচাপে প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে।
ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰিব জানি লওক
প্ৰথমে আলু এটাৰ বাকলি গুচাই ল’ব। এতিয়া এই আলুটো গ্ৰাইণ্ডাৰত ভৰাই পেষ্ট বনাব লাগিব।এটা বাটিত এই আলুৰ পেষ্ট উলিয়াই লওক। এতিয়া একেটা বাটিতে এচামুচ নাৰিকল তেল উলিয়াই লওক।
এই দুটা প্ৰাকৃতিক বস্তু মিহলাই আপুনি এটা ডাঠ পেষ্ট প্ৰস্তুত কৰিব লাগিব।নাৰিকল তেলৰ সলনি মৌও ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।
এই মিশ্ৰণত গ্লিচাৰিন যোগ কৰিও ভাল ফলাফল পাব পাৰে।এই পেষ্টটো ফটা খিনিত ১৫ মিনিটমান লগাব আৰু তাৰ পিছত কুহুমীয়া পানীৰে ধুব।
যদি আপুনি আলুক আপোনাৰ ছালৰ যত্নৰ ৰুটিনৰ অংশ কৰি লয়, তেন্তে আপোনাৰ শুকান ছালখন বহু পৰিমাণে মইশ্ব’ৰাইজ কৰিব পাৰি।
আলুৰ ৰসত থকা মৌলবোৰে মৃত ছালৰ কোষবোৰ আঁতৰাই নতুন স্তৰ সৃষ্টি কৰাত ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। যদি আপুনি ক্ৰেক ফ্ৰী হিল পাব বিচাৰে, তেন্তে আলু ব্যৱহাৰ কৰি চাব পাৰে। মাত্ৰ এসপ্তাহৰ ভিতৰতে আপুনি স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে ইতিবাচক প্ৰভাৱ দেখিবলৈ আৰম্ভ কৰিব।
লগতে পঢ়ক:খালী পেটত সেৱন কৰক চফগুটীৰ পানী; স্বাস্থ্যৰ বাবে বহু উপকাৰী