খাদ্যই আমাৰ স্বাস্থ্যৰ ওপৰত প্ৰত্যক্ষ আৰু প্ৰথম প্ৰভাৱ পেলায়।আমি যি খাওঁ প্ৰথমে পেটলৈ গৈ পিছত গোটেই শৰীৰলৈ যায়। যোৱা কেইবছৰমানৰ পৰা আমাৰ খাদ্যৰ আটাইতকৈ বেছি অৱনতি ঘটিছে।
খাদ্যত জাংক ফুড, ময়দা, চেনি আৰু নিমখৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি পাইছে।বেছিকৈ জ্বলা বা বেছি তেলিয়া খাদ্য খালে পেটৰ বিষ হ’ব পাৰে।
সেয়ে আজি আমি আপোনালোকক এনেবোৰ খাদ্যৰ বিষয়ে কম যিবোৰ পেটৰ বাবে আশীৰ্বাদতকৈ কম নহয়।
দৈ-আন্ত্ৰিক স্বাস্থ্য উন্নত কৰাৰ বাবে উত্তম খাদ্য হ’ল দৈ। দৈনিক দৈ সেৱন কৰিলে পাচনতন্ত্ৰৰ সমস্যা নিৰাময় কৰিব পাৰি।
দৈ খালে পেটত ভাল বেক্টেৰিয়া বৃদ্ধি পায়। পুৱা আৰু দুপৰিয়া আহাৰত দৈ অন্তৰ্ভুক্ত কৰাটো উত্তম বুলি বিবেচিত হয়।
কল-ফলৰ ভিতৰত পকা কল পেটৰ বাবে উত্তম ফল বুলি ধৰা হয়। কলত পটাছিয়াম পোৱা যায়।কল খালে হজম শক্তি উন্নত হয় আৰু লগতে পেটৰ লগত জড়িত বহু সমস্যাও নাইকিয়া হয়।কল খালে গেষ্ট্ৰাইটিছৰ সমস্যাও কমি যায়। সেয়ে নিশ্চিতভাৱে কল খাব পাৰে।
অমিতা-হজম শক্তি শক্তিশালী কৰিবলৈ নিশ্চিতভাৱে অমিতা খাব পাৰে।এনে পুষ্টিকৰ উপাদান অমিতাত পোৱা যায় যিয়ে পেট পৰিষ্কাৰ কৰে আৰু কোষ্ঠকাঠিন্য দূৰ কৰে।
অমিতাৰ প্ৰদাহ নিবাৰণকাৰী গুণে হজম শক্তি উন্নত কৰে। হজম শক্তিৰ পৰা আৰম্ভ কৰি হাৰ্টবাৰ্ণ আৰু বদহজমৰ দৰে সমস্যালৈকে এই সকলোবোৰ সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পোৱাত সহায় কৰে।