সকলোৱে সদায় নিজৰ ছালখন স্বাস্থ্যৱান আৰু উজ্জ্বল কৰি ৰাখিব বিচাৰে। অৱশ্যে, দ্ৰুত গতিৰ জীৱনত, ই সহজ কাম নহয়।
স্বাস্থ্যৱান ছাল কেৱল আপুনি ছালৰ বাবে যত্নৰ কি সামগ্ৰী ব্যৱহাৰ কৰে কেৱল সেয়াই গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয় ইয়াৰ লগতে আপুনি কি খায় আৰু পান কৰে সেয়াও গুৰুত্বপূ্ণ।উজ্জ্বল ছাল পাবলৈ আপোনাৰ আহাৰো উন্নত কৰিব লাগিব।
ছালৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে, ৰাতিপুৱা কেইটামান দেশী পানীয় গ্ৰহণ কৰক। সেইবোৰ সেৱন কৰিলে কেৱল আপোনাৰ ছাল উজ্জ্বল নহয় কিন্তু স্বাস্থ্যকৰো হ’ব। স্বাস্থ্যকৰ ছালৰ বাবে কোনবোৰ পানীয় খাব লাগে জানো আহক?
নাৰিকলৰ পানী- নাৰিকল পানী প্ৰাকৃতিকভাৱে হাইড্ৰেটিং আৰু ইয়াত ইলেক্ট্ৰলাইট থাকে যি ছালক হাইড্ৰেটেড ৰখাত সহায় কৰে। ছাল স্বাস্থ্যৱান ৰখাৰ বাবে সঠিক হাইড্ৰেচন অত্যাৱশ্যকীয় কিয়নো ই শুষ্কতা প্ৰতিহত কৰে আৰু বিষাক্ত পদাৰ্থ বোৰ উলিয়াই দিয়াত সহায় কৰে। নাৰিকল পানীত এণ্টিঅক্সিডেণ্ট আৰু পটাছিয়াম আৰু মেগনেছিয়ামৰ দৰে পুষ্টিও থাকে।
নেমু পানী- নেমুত ভিটামিন চি সমৃদ্ধ, যি হৈছে এক এণ্টিঅক্সিডেণ্ট যি মুক্ত ৰেডিকেলৰ সৈতে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে আৰু কোলাজেন উৎপাদনত সহায় কৰে, এই দুয়োটা স্বাস্থ্যৱান ছালৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ। ৰাতিপুৱা নেমু পানী খালে শৰীৰক ডিটক্স কৰাত, হাইড্ৰেচন উন্নত কৰাত আৰু হজম কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
হালধী দিয়া গাখীৰ- হালধিত কাৰকিউমিন থাকে যি হৈছে এক প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্ট যৌগ যি অক্সিডেটিভ চাপ আৰু ছালৰ বয়স বৃদ্ধিৰ সৈতে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে। হালধি, গাখীৰে আপোনাৰ ছাল স্বাস্থ্যৱান ৰখাত সহায় কৰিব পাৰে।
গ্ৰীণ টি- গ্ৰীণ টিত পলিফেনল থাকে, বিশেষকৈ ইজিচিজি (এপিগএলটমেণ্টচিন গেলেট) যাৰ প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী গুণাগুণ থাকে আৰু ছালক ইউভি ক্ষতিৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰাত সহায় কৰে। ইয়াত এণ্টিঅক্সিডেণ্টো থাকে যি বাৰ্ধক্যৰ লক্ষণ হ্ৰাস কৰাত আৰু আপোনাৰ ছাল সতেজ আৰু যৌৱনময় কৰি ৰখাত সহায় কৰে।