শীতকালত, চৰ্দি, কাহ আৰু জ্বৰ যথেষ্ট বৃদ্ধি হয়। এনে সমস্যা পৰিহাৰ কৰিবলৈ, ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা উচিত।
আয়ুৰ্বেদৰ মতে, কিছুমান ঔষধি গুণাগুণেৰে সমৃদ্ধ বস্তু নিয়মীয়াকৈ সেৱনে কেৱল ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাই নহয়, লগতে চৰ্দি, কাহ আৰু জ্বৰৰ সমস্যাও আঁতৰ কৰিব পাৰে।
হালধি দিয়া গাখীৰ- ককা- আইতাৰ দিনৰ পৰাই হালধি দিয়া গাখীৰ খোৱাৰ পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে। হালধি দিয়া গাখীৰত পোৱা সকলো পুষ্টিয়ে আপোনাৰ দুৰ্বল ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা যথেষ্ট পৰিমাণে উন্নত কৰিব পাৰে।
যদি আপুনি প্ৰতিদিনে হালধিৰ গাখীৰ খোৱা আৰম্ভ কৰে, তেনেহ’লে চৰ্দি, কাহ আৰু জ্বৰৰ দৰে সমস্যা আপোনাৰ কাষ চাপিব নোৱাৰিব।
আদা আৰু মৌ- আদা আৰু মৌৰ দুয়োটা প্ৰাকৃতিক বস্তুৱে চৰ্দি আৰু জ্বৰৰ সমস্যা আঁতৰ কৰাত কাৰ্যকৰী প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে।
এণ্টি-বেক্টেৰিয়া আৰু এণ্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণাগুণেৰে সমৃদ্ধ আদা আৰু মৌক আপোনাৰ দৈনিক আহাৰ পৰিকল্পনাৰ এক অংশ কৰি লওক আৰু ইতিবাচক প্ৰভাৱ চাওঁক। উন্নত ফলাফল পাবলৈ এই বস্তুবোৰ সঠিক পৰিমাণত আৰু সঠিক উপায়েৰে ব্যৱহাৰ কৰাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ।