আপুনি কেতিয়াবা তুলসীৰ পাতৰ পানী খাইছে নেকি? যদি নাই খোৱা , তুলসীৰ পানীৰ লাভালাভৰ বিষয়ে জনাৰ পিছত, আপুনি ইয়াক আপোনাৰ দৈনিক আহাৰৰ অংশ কৰি ল’ব।
তুলসীৰ পাতত ভিটামিন এ, ভিটামিন চি, ভিটামিন কে, মেঙ্গানিজ, কেলচিয়াম, ফছফৰাছ, লো, পটাছিয়াম আৰু মেগনেছিয়ামকে ধৰি যথেষ্ট পৰিমাণৰ পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে।
নিয়মীয়াকৈ তুলসীৰ পানী খাই, ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী যথেষ্ট পৰিমাণে বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। চৰ্দি আৰু কাহৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাবলৈ আপুনি তুলসী পাতৰ পানীও খাব পাৰে।
ইয়াৰ উপৰিও, তুলসীৰ পানীয়ে আপোনাৰ শৰীৰক বিষমুক্ত কৰাত কাৰ্যকৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। যদি আপুনি আপোনাৰ ওজন হ্ৰাস কৰিব বিচাৰে, তেনেহ’লে আপুনি ঔষধি গুণেৰে পৰিপূৰ্ণ এই প্ৰাকৃতিক পানীয়ৰ সৈতে দিনটো আৰম্ভ কৰা উচিত।
যদি আপুনি আপোনাৰ হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য শক্তিশালী কৰি হৃদযন্ত্ৰ সম্পৰ্কীয় সমস্যাৰ আশংকা হ্ৰাস কৰিব বিচাৰে, তেনেহ’লে প্ৰতিদিনে তুলসীৰ পাতৰ পানী খোৱাটো আৰম্ভ কৰক।
মই আপোনাক কওঁ যে তুলসীৰ পানীও আপোনাৰ অন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে।
এটা পাত্ৰত ২ কাপ পানী উতলাওক। এতিয়া তুলসীৰ পাতবোৰ উতলা পানীত দি দিয়ক আৰু ইয়াক প্ৰায় ১০ মিনিটৰ বাবে উতলিবলৈ দিয়ক।
এতিয়া এই পানীখিনি কাপত ফিল্টাৰ কৰক। উন্নত ফলাফল পাবলৈ, প্ৰতিদিনে ৰাতিপুৱা খালী পেটত তুলসীৰ পাতৰ পানী খোৱা আৰম্ভ কৰক।
(এই প্ৰবন্ধটো সাধাৰণ তথ্যৰ বাবে, অনুগ্ৰহ কৰি যিকোনো প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওঁক)