নাৰিকলৰ পানীৰ উপকাৰিতা
গ্রীষ্মকাল আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে প্ৰচণ্ড গৰমে দহিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে ৷ লাহে লাহে বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিছে গৰমৰ তাপমাত্ৰা ৷
এই গৰমে বহু লোকৰ স্বাস্থ্যৰ প্ৰতিও কঢ়িয়াই আনে ভাবুকি ৷ কেৱল ইমানেই নহয়, বহু সময়ত অত্যাধিক গৰমৰ ফলত বহু লোকে মৃত্যুক সাবটি ল’বলগীয়াও হয় ৷
এনে পৰিস্থিতিত নাৰিকলৰ পানী অতি উপকাৰী। নাৰিকলৰ পানী স্বাস্থ্যকৰ পানীয়। এই পানীয় পুষ্টিকৰ উপাদানৰে সমৃদ্ধ।
দৈনিক খালে স্বাস্থ্যৰ বহু উপকাৰ পোৱা যাব। ইয়াত পটাছিয়াম আৰু মেগনেছিয়ামৰ দৰে ইলেক্ট্ৰলাইটৰ প্ৰাকৃতিক উৎস থাকে।
এই পানীত মেগনেছিয়াম, ছডিয়াম আৰু পটাছিয়ামৰ দৰে বহুতো গুৰুত্বপূৰ্ণ পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। এক কাপ নাৰিকল পানীত ৬০ কেলৰি থাকে অৰ্থাৎ প্ৰায় ২৪০ মিলিলিটাৰ।
নাৰিকল পানীৰ আন এটা সম্ভাৱ্য অতিৰিক্ত উপকাৰ হ’ল ই মেগনেছিয়ামৰ ভাল উৎস। ই ইনচুলিনৰ সংবেদনশীলতা বৃদ্ধি কৰাৰ লগতে টাইপ ২ ডায়েবেটিছ ভালদৰে নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। দৈনিক নাৰিকলৰ পানী খালে বি পি নিয়ন্ত্ৰণত থাকিব।
নাৰিকল পানীত প্ৰাকৃতিক শীতল গুণ আছে, যিয়ে শৰীৰৰ উষ্ণতা নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে আৰু তাপৰ চাপ কম কৰিব পাৰে ।
নাৰিকল পানী কম কেলৰিযুক্ত পানীয়, যাৰ বাবে ই চেনিযুক্ত বা উচ্চ কেলৰিযুক্ত পানীয়ৰ এক উৎকৃষ্ট বিকল্প।
দৈনিক নাৰিকলৰ পানী খালে শৰীৰত শক্তি বজাই ৰাখে আৰু লগতে কিডনীত পাথৰ সৃষ্টি হোৱাত বাধা দিয়ে। নাৰিকল পানীৰ হাইড্ৰেটিং গুণ ছালৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী হ’ব পাৰে, ই যৌৱনকাল বজাই ৰখাত সহায় কৰিব।
(এই লেখাত পৰামৰ্শ দিয়া টিপছসমূহ কেৱল সাধাৰণ তথ্যৰ বাবেহে।স্বাস্থ্যৰ সৈতে সম্পৰ্কীত যিকোনো প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক।)
লগতে পঢ়ক: হোজাইত উত্তপ্ত পৰিস্থিতি; মন্দিৰৰ সমীপত উদ্ধাৰ গো মাংস