আমাৰ ভাৰতীয়ৰ জীৱনত চাহৰ এক বিশেষ সম্পৰ্ক আছে। ৰাতিপুৱাৰ আৰম্ভণি হওক বা সন্ধিয়াই হওক, চাহ সদায় থাকে। কিন্তু খাদ্য খোৱাৰ লগে লগে চাহ খোৱা বহু লোক আছে।
এই অভ্যাসটো সাধাৰণ যেন লাগে যদিও স্বাস্থ্যৰ ওপৰত ইয়াৰ প্ৰভাৱ গভীৰ হ’ব পাৰে।বিশেষজ্ঞ সকলৰ মতে খাদ্য খোৱাৰ লগে লগে চাহ খোৱাটো শৰীৰৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে।
পেটত দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পায় এচিড- চাহপাতত অম্লীয় মৌল প্ৰাকৃতিকভাৱে পোৱা যায়।আমি যেতিয়া খাদ্য খোৱাৰ লগে লগে চাহ খাওঁ, তেতিয়া ইয়াৰ ফলত পেটৰ ভিতৰত এচিডৰ মাত্ৰা আৰু অধিক বৃদ্ধি পায়।ইয়াৰ ফলত গেছ, বুকুত জ্বলা-পোৰা আৰু কেতিয়াবা পেটৰ বিষ হয়।
খাদ্য হজমত হ’ব পাৰে সমস্যা- খাদ্যত থকা প্ৰটিন আমাৰ শৰীৰৰ বাবে অপৰিহাৰ্য, কিন্তু আমি যেতিয়া খাদ্য খোৱাৰ লগে লগে চাহ খাওঁ, তেতিয়া চাহত থকা কিছুমান মৌলিক প্ৰটিনক এনেদৰে সলনি কৰে যে ইয়াৰ হজমত সমস্যা হ’ব পাৰে। ইয়াৰ বাবে পেটত খাদ্য গধুৰ অনুভৱ হয়, অলসতা হয় আৰু কেতিয়াবা বদহজমও হ’ব পাৰে।
অৱশ্যে চাহ খোৱা সম্পূৰ্ণ বন্ধ কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই, মাত্ৰ সঠিক সময় জনাটোহে জৰুৰী। খোৱাৰ কমেও ৩০ৰ পৰা ৪৫ মিনিট পিছত হে চাহ খোৱাটো ভাল।ইয়াৰ দ্বাৰা হজম শক্তি সুস্থ কৰি ৰখাই নহয় শৰীৰৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় পুষ্টিকৰ উপাদানও যোগান ধৰে।
(এই পৰামৰ্শকে ধৰি কেৱল সাধাৰণ তথ্যহে প্ৰদান কৰে। এইটো কোনো কাৰণতে যোগ্য চিকিৎসা মতামতৰ বিকল্প নহয়। অধিক তথ্যৰ বাবে সদায় বিশেষজ্ঞ বা চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক।)