পনীৰত পোৱা সকলো পুষ্টি আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। কিন্তু কিছুমান মানুহে পনীৰ খোৱা পৰিহাৰ কৰিব লাগে নহ’লে তেওঁলোকে কিছুমান স্বাস্থ্যজনিত সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’ব লগা হ’ব পাৰে।
বেছিভাগ লোকে পনীৰ খোৱাৰ লাভালাভৰ বিষয়ে অৱগত, কিন্তু পনীৰ খোৱাৰ কিছুমান পাৰ্শ্বক্ৰিয়াৰ বিষয়ে জানেনে?
নিম্ন ৰক্তচাপৰ বাবে প্ৰায়ে পুষ্টিসমৃদ্ধ পনীৰ খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয়। অৱশ্যে, যদি আপোনাৰ ৰক্তচাপ উচ্চ থাকে, তেনেহলে আপুনি পনীৰ পৰিহাৰ কৰিব লাগে, অন্যথা আপোনাৰ সমস্যা অধিক অৱনতি হ’ব পাৰে।
ইয়াৰ উপৰিও, যদি আপুনি অত্যাধিক পনীৰ খায়, তেনেহলে আপোনাৰ ডায়েৰিয়াও হ’ব পাৰে
আপুনি খাদ্যৰ বিষক্ৰিয়াৰ সৈতে যুঁজি আছে নেকি? যদি আছে তেনেহলে আপোনাৰ আহাৰ পৰিকল্পনাত পনীৰ অন্তৰ্ভুক্ত কৰা পৰিহাৰ কৰা উচিত। দৰাচলতে, খাদ্যৰ বিষক্ৰিয়াৰ বাবে পাতল খাদ্য আৰু পানীয়ৰ পৰামৰ্শ দিয়া হয়।
প্ৰ’টিন সমৃদ্ধ পনীৰে খাদ্যৰ বিষক্ৰিয়াৰ সমস্যা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। পেট সম্পৰ্কীয় সমস্যাৰ সৈতে যুঁজি থকা লোকসকলে তেওঁলোকৰ আহাৰ পৰিকল্পনাত পনীৰ অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ বিষয়ে সাৱধানে বিবেচনা কৰা উচিত।
অত্যাধিক পনীৰ খালে কেতিয়াবা সংক্ৰমণৰ আশংকা বৃদ্ধি হ’ব পাৰে। সংক্ৰমণৰ সমস্যা পৰিহাৰ কৰিবলৈ, আপুনি ইয়াৰ মানদণ্ড পৰীক্ষা নকৰাকৈ পনীৰ খোৱা উচিত নহয়।
যদি আপোনাৰ দুগ্ধজাত সামগ্ৰীৰ প্ৰতি এলাৰ্জি আছে, পনীৰ খোৱাৰ ফলত আপুনি ছাল সম্পৰ্কীয় সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’ব পাৰে।
ইয়াৰ উপৰিও, উচ্চ পৰিমাণৰ চৰ্বিযুক্ত পনীৰ খালে জীৱনৰ বাবে বিপদজনক হৃদযন্ত্ৰ সম্পৰ্কীয় ৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।
(এই প্ৰবন্ধটো সাধাৰণ তথ্যৰ বাবে, অনুগ্ৰহ কৰি যিকোনো ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওঁক)